Hétköznapi Geekságok

Pókember: Nincs hazaút

2021. december 15. - Gubán Bélu

Nagy várakozásokkal indultunk neki ennek a filmnek, és ma megnézhettük a haverokkal. De hogyan is jutottunk el idáig? Az elmúlt néhány napban visszaszámoltunk, minden napi bemutatónkban egy Pókember főgonoszt elhozva nektek, akikkel találkozhattunk már a film trailerében, most pedig a friss tapasztalatokból hoztam nektek egy filmbemutatót. Ahol spoileres lesz, oda nagy SPOILER felirattal fogom felhívni a figyelmet, de igyekszem mindenféle légtereléstől mentesen megírni a cikket. Az meg csak a végén derül ki, hogy mennyire sikerült. :D

Mit tudhattunk a trailerekből? Pókember szeretné, ha Strange doki kitörölné az emberek emlékezetéből a személyazonosságát, viszont a varázslatba hiba csúszik, és elszabadul a multiverzum. Ha multiverzumnak nevezzük az eredeti Pókember filmet, a Csodálatos Pókembert és az MCU Pókembert. Ez ilyen Tesco Gazdaságos Multiverzum. Szóval az MCU-ba szakad egy rakás szupergonosz.

Elsősorban leszögezem, tetszett a film. A Marvel ezúttal tényleg próbált változtatni. A sok csihipuhiba egy kis drámát elhelyezni. Viszont ezzel indokolatlanul megszakították a film menetét. De erről majd később. Szóval a film korántsem hibátlan.

Viszont teljesen nézhető, bár szerintem a 2,5 óra játékidő túlságosan sok, elnyújtott. Félreértés ne essék, nem néztem az órámat, mert az akciójelenetek lekötöttek, de akkor is. Igazából nem tudom, hogy ahova ez a történet ténylegesen kifutott, ennyi idő alatt kellett volna elmesélni. A történet korántsem veretes, és spoilermentesen nem is sokat árulhatok el róla, de

SPOILER

Jó lóra tettek azok, akik úgy tippeltek, hogy a korábbi filmekből ismert Tobey Maguire és Andrew Garfield visszatérnek.

SPOILER VÉGE

A történet nem veretes, de... A színészgárda szerencsére próbálja kihozni magából a maximumot. Alfred Molina teljesen korrekt, és sok esetben vicces, Willem Dafoe elmebeteg módon mosolyog, miközben ütik a fejét (egy marha nagy jelenetben), Jamie Foxx rengeteget pofázik, ami teljesen feldobta a hangulatot, a Gyík is és a Homokember is ott volt CGI formában, a színészeket egy-egy kameóban láthattuk igazából. Viszont Benedict Cumberbatch (le tudtam írni) nagyon kevés volt.

A multiverzumban nem kell sok logikát keresni, de ha az érzelmes oldalát nézzük a filmnek, engem megvett kilóra. Újra gyerekként néztem a Pókembert, és végig élveztem. És azt is élveztem, hogy végre komolyra vették kicsit a figurát, és

SPOILER

a főszereplőnek végre mindent fel kellett áldoznia, hogy megváltsa a világot.

SPOILER VÉGE.

A látványvilág nagyon indokolta a 3D előadást, és amit még kiemelnék, az a komoly hangzásvilágú zene. Végre kicsit elővették a szimfonikusokat, ami a régi filmekre volt inkább jellemző.

Szóval erre 4 hálóvetőt adok az 5 goblingránátból.

Bélu voltam. Sziasztok.

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr5016783384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

body_andras 2021.12.16. 17:40:19

Roppant kíváncsi vagyok, ki a hatodik a Sinister 6-ben. Keaton Keselyű vagy Hardy Venom? A moziban kiderül.

Gubán Bélu 2021.12.16. 17:48:54

@body_andras: nem árulhatom el, jó szórakozást.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.12.31. 10:42:12

Nosztalgia és fanservise Mcu módra, és nagyüzemben. 2021-re a marvel rájött, hogy annyira nem tud ellenfelet írni, hogy meg se próbálja, inkább lízingel. A háromból tényleg a leggyengébb, de tetszett. Az a cameo! Wow!

body_andras 2022.01.02. 19:08:35

Ez egy reklám az oltásnak :)
süti beállítások módosítása