Hétköznapi Geekságok

Alien szomszéd - Avagy az űrben senki sem hallja a sikálásod

2022. július 07. - Gubán Bélu

Ridley Scott 1979-es fantasztikus filmje, az Alien – Nyolcadik utas a halál három folytatást és két előzményfilmet kapott, az idegenek szerepeltek két crossoverben a Predatorral, és számtalan képregény és videójáték készült már a főszereplésükkel, és a történeteiket rengeteg könyv egészíti ki.

Az Alienek, ezek a falloszfejű fekete undormányok igazi gyilkológépek, még az is ismeri őket, aki nem látta a filmeket, vagy sose olvasott egyetlen Alien könyvet sem. Viszont van egy könyv, ami még a rajongók számára is új nézőpontból mutatja be ezeket a lényeket. Ez az Alien Szomszéd – Avagy az űrben senki sem hallja a sikálásod.

Azt mondják, hogy nem él ilyen a Földön, de mi lenne, ha mégis?

Az Alien itt élne a szomszédságodban. Megvenné a mellettetek lévő házat, és totál átlagos életet élne. Joey Spiotto képeskönyvéből megtudhatjuk, milyen lenne, ha…

Idegenünk sportol, takarít, főz, lúzerkedik, lekési a liftet, megeteti a macskát, elmegy nyaralni. Szabadidejében Ripley-vel barátkozik, moziba jár, vagy a tengerparton sütkérezik.

Spiotto akkora ász, hogy maga H.R. Giger (az alien kinézetének megalkotója, a huszadik század egyik legnagyobb képzőművésze) mondta rá az áment a Nyolcadik utasos képeskönyvre, viszont az elkészülését már sajnos nem élhette meg a neves művész.

A képeskönyv minden oldalán egy-egy vicces csattanót tartalmazó rajzot nézegethetünk meg, aminek a középpontjában mindig az Alien van. A legtöbb képet az első Alien film inspirálta, de majdnem az összes filmre találhatunk benne utalást. A magyar kiadás a Szukits Kiadó munkája, kiemelném, hogy minden képen az eredeti angol feliratokat művészi igényességgel cserélték magyarra. Azért ez nagy tudomány, ha egy zabpelyhes dobozról van szó például. Az ilyen dolgok nekem mindig tetszenek.

Összességében rövid kis nézegetnivaló ez a cuki kis képeskönyv, viszont Alien rajongóknak a polcán a helye. Szerintem egy kedves kis ajándékötletnek sem rossz.

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr6117857997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása