Hétköznapi Geekságok

Conan, a Barbár (Kingpin Edisön)

2022. november 28. - Gubán Bélu

img_20221124_210021.jpgA Szegedi Képregényfesztiválon a Kingpin Kiadó is kinn volt. Amikor odaértünk az eseményre, Bianka egyből az alagsorban lévő eladótérbe szaladt, mert annyi mindent szeretett volna nekem venni. Harza Tomiék kerültek nálunk utoljára sorra. Egy kép erejéig szerettem volna hozzájuk odamenni, de a képet, amikor ellenőriztem, akkor tűnt fel egy nagy alapos valami.

Marha nagy betűkkel volt ráírva, hogy Conan, a Barbár! Arnold Schwarzenegger nélkül. Mintha tudtam volna, hogy ki fognak adni valami ilyesmit, de nem sejtettem.

A Marvel Albumok sokadik része lett volna ez a kötet, viszont nem kaphatta ezt a címet, mert vannak jogok, meg ilyenek. A joggal nem is untatnálak sem Titeket, sem magamat. Amúgy ezt nem magamtól tudom, Tibi mesélte épp a cikk megírása előtt. Mivel Marvel Album, nagy alapú, szép TPB albumról beszélünk, kb. 100 oldalas, vékony gerince is van. A borítón Conan abál egy piros koponyát, mögötte a Nő, akit meg kell menteni.

img_20221124_202414.jpgA képregényt Jim Owsley írta, és John Buscema rajzolta. John Buscema rajzai nekem nagyon tetszenek, kifejezetten király Conan-eket rajzol, már a Fumax-féle Conan Kegyetlen Kardja sorozatban is láthattuk.

Conan ezúttal egy kincskereső kisködmönnek és a lányának segít megmenekülni a piktek földjén. A piktek mindig is kegyetlen népségnek voltak beállítva a Conan történetekben, most sincs ez másként. A lány Tetra, szemrevaló teremtés, és mivel a barbárunk magával viszi a túrára, fontos szereplővé válik mind ő, mind pedig hiányos öltözete.

Útjuk során, sok helyen megfordulnak egy térkép alapján, ami végül talán a kincshez vezeti őket, de ezt nem tudjuk meg, csak a második részből.

Conan továbbra is kemény, mint a kőszikla, viszont néha elejt egy-egy humorbonbont. Viszonylag sok démon keresztezi az útját, amik közül a borítón található koponya szerintem túl menő lett. Nem is szabad róla többet írni, mert ezt is olvasni kell. Azt mindenki tudja, hogy Conan nem szíveli a boszorkányságot, szóval… Cromra! Neki is esik mindnek.

img_20221124_205724.jpgTalán a színezéshez kellett csak hozzászoknom, mivel a klasszikus fekete-fehér Conannel találkoztam eddig. Ez nagyon retro színezés, 1985-ből, sok Marvel képregénynél láttunk már ilyet. Talán a hátterekkel nem foglalkoztak annyira, mint kellett volna, sok a fehér színezetlen hátterű panel. Máskor meg leesett az állam egy tájképtől. De összességében kellemes élmény.

Szóval jöhet a Conan 2. Köszi.

Bélu voltam. Sziasztok!

U.i: tart a képregényes nyereményjátékunk. Az esemény linkje itt található. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr5017987032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása