Hétköznapi Geekságok

Starcraft 2. - Túlélők

2021. július 01. - Gubán Bélu

Sziasztok!

Ma a Szukits Kiadó Starcraft képregényének második részét (Túlélők) hoztam el nektek. Elöljáróban annyit róla, hogy az első rész ehhez képest egy lagymatag valaminek tűnik, pedig abban is nagyon pörögtek az események.

Jody Houser és Gabriel Guzmán képregénye olyan csalódás lett, hogy leírni nem tudom. Természetesen kellemes.

A kiadó ezzel a kötettel fantasztikus munkát végzett. Keménykötésű a szentem, igazán szép megjelenés, igényes borítóképpel. Igazán beszélő kép a Calebet marionett bábuként mozgató protoss kéz ábrázolása.

Megtudjuk, hogy a sötét templomos protossnak egy fegyverre lenne szüksége, vagyis egy nagy erejű energiaforrásra, amit a terránok egy bázisán állítanak elő. A Nerazimként emlegetett protoss harcosnő nem nagyon köti főszereplőnk orrára, hogy miért is lenne erre szüksége, de valószínűleg nem békések a céljai (a Nerazim egy gyűjtőnév, egy protoss sötét templomos törzset takar).

A képregény története ennyiben ki is merül. Viszont az atmoszféra, amit teremt, az magával ragadó. Az első rész ismeretlentől való félelemmel volt átitatva, itt már tudjuk, hogy mivel is állnak szemben az emberek, csak éppen ők nem. A félelmüket pedig nagyon átérezzük.

A gyártelepen élő terrán telepesek közül nem egyet megismerünk jobban, hogy aztán könnyes búcsút vehessünk tőlük, amikor cafatokra tépi, vagy kibelezi őket a protoss nőstény ion pengéje. Különösen tetszett, ahogy Caleb megéli újra és újra az őt ért traumát, lényegében, ahogy az első részben az egész hajója legénysége a protoss harcos martaléka lesz.

SPOILER!

 

A történet pedig egy olyan lezárást kapott, amit az utolsó előtti oldalig se nem tudtam, se nem sejtettem, hogy bekövetkezhet. Lényegében az utolsó oldalon jöttem rá, hogy itt bizony vége a dalnak… Szerintem zseniális és váratlan húzás volt, ahogy megölték mindkét főszereplőt…

 

SPOILER VÉGE!

Igazi űrhorror lett ez a kötet ismét. Ajánlom minden Starcraft rajongónak, de aki szereti az olykor horrorba forduló sci-fi akciót, annak is jó perceket tud okozni szerintem, és egész jó kis belépő lehet ez a játék által felépített és a könyvekkel kiegészített univerzumba.

A képregény rajzairól pedig annyit, hogy gyönyörűek. Frenetikus a színezés, a kidolgozottság… a hátterek, a bolygó, az űrhajók, a karakterek arca, teste, a protoss csaj minden porcikája, a hullahegyek, a robbanások, a kifolyt belek, nyakról leválasztott fejek, minden ott van, és úgy, ahol és ahogy lenniük kell. Hibátlan lett szerintem.

Bélu voltam. Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr3016603842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása