Hétköznapi Geekságok

Dredd bíró - Eredet (Origins)

2021. október 13. - Gubán Bélu

1503jockfargo_1.jpgHamarosan egy igen jó képregényt foghatunk magyarul a kezünkben. A Fumax Kiadó most október közepén adja ki a Dredd bíró – Eredet című történetet (eredeti címén ki gondolná: Origins). Ezt én EREDETi nyelven szereztem be anno, és most aktualitása miatt előszedtem ismét Nektek.

A képregényt a két Dredd Atyaúristen, azaz John Wagner és Carlos Ezquerra jegyzi, miközben firkált bele Kev Walker is. Az egész képregény nagyon egyben van. Rohadt jó történet, nagyon jó rajzokon. Nem véletlen, hogy a kiadó erre a képregényre tette le a voksát.

Mega-City 1-ben mutkók nem tartózkodhatnak, viszont a képregény elején ketten becsempészik magukata városba. Vagyis két testben hárman vannak, mert az egyikük magán hordja a banda fő agytrösztjét, a beszélő mellbimbót, Chuck Titmant. Megbízásuk szerint csak egy dobozt kell bevinniük az Igazságügyi Minisztérium épületébe (nem a legkönnyebb meló), amiről nem tudják, mit is tartalmaz.

A bírák hamar felfigyelnek a gyanús mozgásra, és Dreddnek külön érdekesnek tűnik az aprócska doboz. Vajon mi céljuk lehet a dobozzal? Egy bomba talán? Mi lehet benne?

Chuck és bandája útját hullahegyek szegélyezik, a doboz végül eljut a Minisztériumba, és tartalma miatt az egész igazságügyi rendszer veszélybe kerül. Ez még csak a képregény eleje…

1529robinsoncadets_1.jpgDredd bíró útja ismét az Átkozott Földre vezet. A rejtély pedig megoldásra vár. Az olvasó által persze, mert többet nem árulhatok el a képregényről. Annyit talán mégis elárulhatok, hogy aki olvasta már az Átkozott Föld Sagát, az számítson sok régi ismerős felbukkanására. Emellett visszatekintések útján betekintést nyerünk a rendszer kiépítésének éveibe, valamint Dredd és klóntestvére, Rico „gyerekkorába” is.

Ez a képregény szerintem a legtöbb Dredd rajongónak a kedvencei között van. Nekem mindenképpen. Az Átkozott Föld eleve egy olyan vidék, ahova szívesen utazok Dredd Lawmasterén. Az Átkozott Földet furcsa alakok lakják, mutik, hegyi emberek (hillbillyk) és egy Fargoville nevű falucska lakói is felbukkannak…

Szerintem érdemes beszerezni a képregényt, ha érdekel Dredd világa. Ez a képregény éppen azért érdekes, mert a történetvezetése nem teljesen lineáris, a végén viszont teljesen összeáll a kép. Szóval tényleg a legjobb Dredd történetek között van.

Bélu voltam. Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr9916707434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása