Hétköznapi Geekságok

Alan Moore 68

A képregények mágusa ma ünnepli születésnapját

2021. november 18. - Kalmár Tibi

Alan Moore. Mindenki szereti. Na jó, ez nem igaz. A sok pozitívum mellett sok negatívum is van. Legyünk rendes magyarok, nézzük a dolgok rossz oldalát! Sokan mondják, hogy hatásvadász. Van benne valami, de aki képregényeket ír, eleve egy kicsit így gondolkodik. Van egy (vagy több, vagy az ő esetében borzasztóan sok) gondolat, amelyet próbál megosztani a világgal. Teszi ezt néha úgy, mintha a világ nem is számítana. Nagy cégeknek is dolgozott, jól megírt szerződésekkel, és ezek - főleg manapság - különböző adaptációkat eredményeztek. Moore pedig mindig morog ezek miatt. Nem adja a nevét sem a filmekhez, sem a sorozatokhoz, hagyják őt békén! Valahol persze igaza van. Azt is mondják, hogy gyakran esik túlzásokba, túlírja a műveit. Nos... Igen.

Másrészt viszont neki köszönhetünk nagyon sok, itthon is kedvelt címet. Watchmen. V for Vendetta (V, mint vérbosszú). From Hell (A pokolból). The Ballad of Halo Jones (Halo Jones balladája). Batman: The Killing Joke (Batman: Gyilkos tréfa). The League of Extraordinary Gentlemen (Különleges Úriemberek Szövetsége). Swamp Thing. Violator (Violátor). Promethea. Lost Girls. És még tudnánk folytatni.

Hová akarok ezzel kilyukadni? Ha nem lenne okkultista és anarchista, azt mondanám: Isten éltesse sokáig! Így viszont maradjunk annyiban: a ma betöltött 68 év után még sok eredményes évet kívánunk neki!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr9316759012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása