Hétköznapi Geekságok

Hellsing manga

2022. március 01. - Gubán Bélu

img_20220212_072803.jpgSoha nem gondoltam volna, hogy valaha is mangafan leszek, és azt sem, hogy mindjárt három kedvenc mangám is lesz. Nekem korábban teljesen kimaradt a dolog, tényleg kis kivétellel – ami az itthon anno huszonéve megjelent Dragon Ball füzetek első száma volt – soha nem fogtam a kezemben mangát.

Viszont megkérdőjelezhetetlen a mangák népszerűsége, ezért úgy döntöttük Tibivel, hogy nekünk is nyitni kell ebbe az irányba. Ugyanis a sokszázmilliós rajongótábor nem tévedhet. Ezért tavaly nyitottunk egyet kelet felé. Én az Attack on Titannel kezdtem el, ami megijesztett, mivel angolul több, mint 30 kötete jelent meg. A képi világa sajnos nagyon bejött, de pénz és helyszűke miatt el kellett engednem azt a sort.

Viszont, mivel tényleg halvány dunsztom nem volt az itthon megjelent mangák töménytelen választékáról, meglepetésként ért, hogy van olyan, hogy Mangafan Kiadó. Így hát bekóstoltam mindjárt jó pár címet.

Az Élnivel kezdtem, viszont egy-egy kötetet megrendeltem a Death Note-ból és a Hellsingből is. Ahogyan láthattátok februárban, egy rövid kis ízelítőt sikerült rittyenteni a Halállistáról, viszont a Hellsingről még nem, amiből immáron négy kötet csücsült a polcon. Írta és rendezte, khm… rajzolta: Hirano Kóta (Hirano Kohta).

img_20220213_100109.jpgA Hellsing világában léteznek vámpírok és egyéb természetfeletti lények, akik az emberek között élnek békében, viszont van néhány szakadár arc, akik úgy gondolják, hogy ha már vámpír vagy és halhatatlan, akkor az egyenes út minimum a világuralom felé. Ha egy vámpír ebben a világban megharap, akkor két út áll az ember előtt. Ha szűz volt, maga is vámpírrá válik. Ha nem, akkor a vámpír agyatlan zombi hadseregének egy tagjává, akinek élete a mesterétől függ.

A Hellsing, azaz a Királyi Protestáns Lovagrend egy szervezet, ami arra hivatott, hogy a Korona országaiban rendet tartson. Viszont nem csak ők, de a Pápa vatikáni titkos szervezete, a XIII. szekció, alias Iskariótiak is harcolnak az éj szülöttei ellen, és sokszor hozza őket össze a sors. Amikor viszont a Hellsing és az Iskariótiak útjai keresztezik egymást (mivel a római katolikus egyház radikális terrorelhárító csoportjának tagjai szerint minden egyéb vallás eretnekség), kő kövön nem marad.

img_20220212_111206.jpgA Hellsing titkos fegyvere Alucard, az ősvámpír, és az első kötetben általa vámpírrá alakított Seras rendőrnő. Az ő kalandjaikat követhetjük nyomon. Eleinte csak néhány csúnyasággal kell megküzdeniük, viszont amire a cselekmény beindul, már a Harmadik Birodalom fenyeget, amikor szupervámpírokból álló sereget akar a világra szabadítani. Lehet, hogy a Hellsing és az Iskariótiak összefognak a közös ellenséggel szemben?

A képregényben nem csak a fősodorbeli eseményeket, de az Iskariótiak két bérgyilkosának történetét is olvashatjuk. A Crossfire egy pap és egy skizofrén szamuráj apáca története, amint a terrorizmussal veszik fel a harcot.

A Hellsing egy látványosan véres, és egyszerre marha vicces, fiúknak szóló (sónen) manga. Szókimondó tartalom.

A szörnyvadászat nem piskóta.

Bélu voltam, sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr3817476984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása