Hétköznapi Geekságok

The Hellbound képregény

2022. április 18. - Gubán Bélu

img_20220408_223652.jpgLáthattátok már Instán, hogy nem rég megérkezett egy csomagban többedmagával a The Hellbound – Út a Pokol Felé című képregény is (Fumax Kiadó). Elöljáróban annyit róla, hogy ez egy koreai képregény, manwha, és jól elolvastam.

Felemás érzéseim vannak a képregénnyel kapcsolatban. Egyrészt a képregény alapötlete korántsem mondható rossznak (a történetben azonban van néhány logikai bukfenc), sőt, viszont a rajzai nekem nagyon nem jöttek be. Ahogyan Tibinek is, nekem is nagy kedvencem a Deathnote sorozat, ami krimi és horror meg thriller, meg minden egyben. A Hellbound is kb. ilyesminek készült, csak hát középszerű a megvalósítás.

A képregényt Jon Szangho írta és Cshö Gjuszok rajzolta. Története szerint Szöulban megsokasodtak a rejtélyes halálesetek, amikor is szuttyos nyúzalékok rontanak ártatlan(nak tűnő) áldozataikra, és élve elégetik őket.

Kellemes kis kiindulási pont ez. A rendőrség nyomozgat, előtérbe kerül egy szöuli szekta, és annak vezetője, akik bizonygatják, hogy ez Isten bosszúja a bűnösökön, az áldozatok, haláluk pontos pillanatát is megtudják egy üzenetből, és azt is, hogy elkárhozott a lelkük. Ez nem ad sok okot a vidámságra.

img_20220410_161749.jpgNos, nem akarom lelőni a poént, az első kötet vége rengeteg kérdést vetett fel, amikre a választ nem fogom megtudni, mert a második kötetet biztosan nem fogom megvenni. Egyrészt a képregény erősen önismétlő, szájbarágós, és egyszerre nagyon hiányos. Mintha a rengeteg sulykolással szeretné meggyőzni az olvasót, hogy „ez majd ígérem, kilyukad valahova, hidd el…” A legzavaróbb az egészben az volt, hogy ezek a „rejtélyes” gyilkosságok kb. 20 évre vezethetők vissza, a rendőrség már tud egynéhány esetről, és a szekta álláspontja totál egybevág az egésszel. Mégsem hisznek nekik, és olyan, mintha eddig fel sem tűntek volna ezek a nyilvános helyen élve elégetések.

Azt se tudjuk pontosan, kinek mi a bűne, és erős a gyanúm, hogy az első kötet végén felvezetett „hatalmas” cliffhanger is elhal valószínűleg, mert nem sok logikát látok benne.

 

SPOILER

Ha Isten számításaiba hiba csúszik, és random módon visznek embereket el a mumusok, akkor hogy magyarázzuk azt, hogy a szektavezér ártatlannak vallja magát, miközben ő is elkárhozott, és tudjuk is, hogy nem annyira bárány a lelke szentünknek, mivel segédkezett egy gyilkosságban. Szóval nagyon nem úgy tűnik, hogy random a lelkek elkárhozása…

SPOILER VÉGE

 

img_20220410_165537.jpgA képregény rajzai sok helyen az egyszerű árnyékolatlan kontúr rajzok, máshol meg olyan photoshop májszter képeket láthatunk, hogy majd megszólalnak rajta a háztartási berendezések (speciel van pár olyan panel, ahol pl. konyhai gépeket, csöpögtető tálcát láthatunk, tök feleslegesek). Vannak olyan panelek, ahol háromféle ábrázolás vegyül, ami a szememnek nagyon zavaró volt. Ja és vannak olyan sötét képek, amiken konkrétan semmi nem látszik, és ez szerintem nem direkt van.

Na de ha nem hisztek nekem, és rápróbálnátok erre a tökéletesnek egyáltalán nem mondható darabra, akkor a webtoons-on megtalálhatjátok az első 24 füzetet. Így online el lehet olvasni, angolul.

Bélu voltam, sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr5317805015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása