Hétköznapi Geekságok

Travelling Galaxy kiállításon jártunk

2023. február 13. - Gubán Bélu

1676118908428.jpgMáté komám hívta fel a figyelmemet, hogy Budapesten ismét van egy Star Wars tematikájú, nagyszabásúnak tűnő kiállítás. Korábban a Bálnában is jártunk vele egy hasonló rendezvényen, így ismét fogtuk a sátorfánkat, és felvettük magunkat a nagy faluba, a Travelling Galaxy interaktív kiállításra.

Online foglaltam le a jegyeinket, és a weboldalon történő foglalást ajánlom is mindenkinek a sorbanállás elkerülése érdekében, ahogyan erre a szervezők is felhívják a figyelmet.

A kiállítás helyszíne a Kálvin tértől nem messze található, egy hatalmas kirakat, benne mindenféle szebbnél-szebb sisakkal hirdeti, hogy melyik épületről van szó. Eszterrel, az üzletvezetővel beszélgettünk kicsit, mit is kell tudni a kiállításról.

A Travelling Galaxy egy magángyűjtemény, és titok övezi, hogy kié. Gondolom ez azért fontos, nehogy az asszony megtudja, hogy mennyit költött SW cuccokra a finoman szólva lelkes, inkább fanatikusnak mondható gyűjtő. Amit most láthatunk, az a teljes gyűjtemény egyharmad része. A gyűjtemény jelenlegi formájában március végéig tekinthető meg, áprilisban frissítéseket fognak eszközölni a tárlaton, és több interaktivitást szeretnének még belevinni. Három teremben foglal helyet a gyűjtemény, három különböző filmes helyszínt megidézve: egy lázadó hajót, egy csillagrombolót és Jabba palotáját, ezekben a szobákban végigsétálva hallgathatjuk meg a kalandos történetet és nézegethetjük meg a különböző relikviákat. Állandó helyszínként működnek, szóval ez nem egy utazó kiállítás.

1676118908322.jpg

Eszter kiemelte még: „A termek berendezésére alapos figyelmet fordítottunk, hiszen mindenképp szerettük volna, hogy a látogató teljesen a filmben érezhesse magát. Ezt a történetalapú tárlat megtekintést R2D2 vezeti fel nekünk, ő vetíti ki a falra a küldetésünk részleteit, illetve az egész kiállítás során találkozhatunk még hasonló interaktív díszletekkel. A látogatók felvehetnek rohamosztagos sisakokat, amikkel még jobban beleélhetik magukat a sztoriba, fotózkodhatnak fénykardokkal is.”

 A bejáratnál álló Rey-t Lengyel Gergő készítette (Gergő instagramja). Erről annyit megjegyeznék, hogy pislogott és „lélegzett”, bár kicsit kontakthibás volt, reméljük mihamarabb jobban lesz.

A kiállítást csoportokban lehet látogatni, a mi csoportunk (pénteken fél négykor érkeztünk) viszonylag kis létszámú volt. Minden szobának a végignézésére 15 percet kaptunk, de a végén maradhattunk tovább, és visszafelé még egyszer végigpásztázhattuk az esetleg kimaradt darabokat. A termekben kísérővel mehetünk végig, aki felügyel, hogy ne nagyon piszkáljon senki semmit, kivéve a falon a gombokat, amik fényeffekteket kapcsolnak be. Az első két űrhajón vitrinben sorjáztak az olyan darabok, amiket élőben ritkán láthat az ember. A vitrinek is téma szerint kerültek berendezésre. A lázadó-birodalmi vagy a jedi-sith kapcsolat mellett volt Boba Fett, fejvadász, jedi csajos, rohamosztagos vagy császári vitrin. A Sideshow szobrok mellett eredeti dedikált relikviák, vagy életnagyságú szobrok (bábuk?) is helyet kaptak. 

1676118908309.jpgA mozifilmek mellett az újabb sorozatokból is ismert karakterekkel is szemezhettünk, de két R2-es droid is vetített nekünk üzenetet. Mátéval kardoztunk is, talán nem néztek teljesen hülyének. A legmeglepőbb mozzanat az volt, amikor Jabba elküldött minket a sunyiba, hogy most már elfogyott a vendégszeretete. Azért még maradtunk tovább.

A kiállításon kb. egy órát töltöttünk, és nagyon jól szórakoztunk. A személyzet türelmes volt és segítőkész, mosolygósok voltak a lányok, ahogy mi is. Számomra mindig nagy élmény ilyesmit látni. Nekem is van néhány SW relikviám, képregényem, szeretem a filmeket és sorozatokat, de ilyen minőségű és értékű dolgokat ritkán lát az ember élőben.

Millió képet készítettünk, telefonnal, és Józsival a jóságos digitális fényképezőgéppel, ezekből párat itt is megosztunk, így Ti is közelebb kerülhettek a kiállításhoz, bár élőben ajánlanám inkább megtekinteni.

A kiállítás facebook oldala.

A kiállítás weboldala.

Az erő legyen veletek! Ja és én lőttem először.

Nézzétek meg a lenit bővebb galériánkat! Bélu voltam, sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr7218046894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása