Hétköznapi Geekságok

Neil Gaiman - Miss Finch és egyéb történetek

2024. július 22. - Gubán Bélu

img_20240721_114355.jpg

Neil Gaiman kis hazánkban is népszerű írónak számít. Nem csak könyvei, de képregényei is rendszeresen jelennek meg itthon. Mondhatni megy a versengés a műveinek kiadási lehetőségéért. Ma a Szukitsnál megjelent „A tények Miss Finch távozásának ügyében és más történetek” című kötetét mutatom be nektek.

A hosszú című könyvecske kis alapú, keménykötést kapott. Borítóján egy gyönyörű fekete-fehér képen egy kardfogú tigrist ölelő nő. Iszonyat király. A borítója már megfogott.

A képregény három történetet tartalmaz, mind más hangvételű. A címadó sztori talán a legrejtélyesebb, ott nyitva marad a történet. A másik kettő merőben más, de ugyancsak sötét. Nagyon tetszik, hogy a hiedelmekre alapoznak.

img_20240721_114441.jpg

A képregények nagyon felemás érzést keltenek az olvasóban. Gaiman feszültséggel teli történetét olvassa, miközben gyönyörű, klasszikus rajzokon, festményeken elevenednek meg a szereplők. Realisztikus és színes az egész, ezért olyan abszurd, ami történik bennük. A rajzokért Michael Zulli a felelős.

Túl sokat nem lehet írni a kötetről spoilerezés nélkül. Aki szereti Gaimant, valószínűleg már túl van az elolvasásán, de mégis. Hátha van még rajtam kívül olyan személy, aki ismerkedne az íróval. Szerintem jó kötet ez az ismerkedésre.

Három, viszonylag rövid, izgalmas sztori, nincs lehetőség túlírni, vagy túlokoskodni. Mindhárom történet nagyon eredeti, ötletes, nem hétköznapi.

Kell még más?

(B)

img_20240721_114537.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr5618451345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása