Hétköznapi Geekságok

A képregénygyűjtő problémái

2021. május 21. - Gubán Bélu

Sziasztok!

Aki képregényeket gyűjt, sok kérdéssel szembesül a gyűjtés során. A kérdések nagy részét mások teszik fel nekünk (Ez nem gyerekeknek való?), viszont magunkat is sok alkalommal képesek vagyunk válaszút elé állítani. Mi lehet a probléma a képregény-gyűjtéssel?

Ezeket a sorokat olvasva rengeteg asszony és lány sikít fel egyszerre az országban mindenütt! Mi más probléma lenne, mint maga a gyűjtés. Természetesen én nem így gondolom. Nézzünk néhány „problémát”, amivel egy képregénygyűjtő szembesülhet az idők folyamán. Avagy Gyik rovatunk következik!

1. Szerezd meg hát mind!

Minden magyar megjelenés összes kiadásának megszerzése egyrészt szerintem lehetetlen, másrészt pedig nem létezik olyan személy, aki minden iránt ugyanolyan rajongással érdeklődne. A keserű igazság az, hogy szembesítenünk kell magunkat a problémával: nem szerezhetünk meg mindent, amire rákívánunk. Amennyiben mégis minden kell, akkor szembesülhetünk a második problémával:

2. Asszony: „Mégis hova akarod te rakni azt az 500 oldalas HC omnibust?”

Háát… jó kérdés. Képregénygyűjtőként észrevettem, hogy a lakásban sok olyan falfelület van, amire lehetne még polcokat eszkábálni. Ha elfogy a szabadon maradt falfelület, még ott van az ágyneműtartó, a konyhaszekrény, vagy beépíted az erkélyt, és még oda is lehet telepíteni egy-két képregényes dobozt.

3. Füzet? Hc? Tpb?

Most komolyan, nem tökmindegy? Miért kérdezitek állandóan? :D Nekem személy szerint mindenből van vegyesen. Kedvenceim egyértelműen a HC-k (bizonyos vastagságtól), de rengeteg füzetem és Tpb-m is van. Egyértelmű, hogy pl. a ragasztott papírkötésű compendiumok/omnik például sokkal olcsóbbak, mint keménykötésű barátaik, viszont egy oldalszám felett szerintem kezelhetetlenek. Egyébként sem a buszon, vonaton fogod olvasgatni a tizen-x-ezres képregényedet, de például a Walking Dead 4. Compendiumával, ami 1100 oldalas, már a csuklómnak igazán meggyűlt a baja a kanapén olvasás közben is.

4. DC vagy Marvel?

Most komolyan, nem tökmindegy? Én személy szerint (tudatlanságom folytán) az idők kezdetén elhatároztam, hogy nem veszek DC-t. Ja. És a Sandman nem Dc, meg a Watchmen se, csak hogy a két kedvencemet említsem… És ha már a kettő közül kellene választani, akkor azt javaslom, hogy válasszunk harmadikat is, meg negyediket is. Számtalan kiadó van még a világon, amiknek a műveit jó szívvel tudjuk ajánlani. Ha van ezzel kapcsolatban kérdés, kommentben jöhet. Igyekszünk megválaszolni.

5.  Kifogytam a problémákból.

Amennyiben további a képregénygyűjtőket érintő problémák jutnak eszetekbe, ne habozzatok, írjátok meg kommentben!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr2716568048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Első mohikán 2021.05.23. 00:20:45

5. Nincs rá elég anyagi keret. Mindig lesz olyan, amit MÁR nem tudunk megvenni, akarmekkora összegből is gazdálkodhatunk.

Gubán Bélu 2021.05.23. 06:47:51

@Első mohikán: teljesen igazad van. Az anyagi oldalát nem akartam nagyon firtatni.
süti beállítások módosítása