Hétköznapi Geekságok

Dredd bíró - Apokalipszis háború

2021. június 29. - Gubán Bélu

Sziasztok!

Ma egy régóta a polcon ücsörgő képregényt fogok nektek bemutatni. A Judge Dredd Apocalypse War című könyvét, amelyen nem kisebb nevek dolgoztak együtt, mint John Wagner, Alan Grant (írók), Carlos Ezquerra, Brian Bolland (rajzolók), és még sorolhatnám a fantasztikusabbnál fantasztikusabb alkotókat.

Az Apokalipszis Háború kötet nagy alapú TPB, puha kötéses, 2004-ben jelent meg. A 2000AD Magazine 1977-től leközölt 236. progjától, az ún. Block Mania történettől indul (ez 8 progot ölelt fel), és a teljes Apocalypse War történetet is tartalmazza (utóbbi 20 prog).

A történet 2103-ban játszódik, és egy a Mega City 1-et teljes egészében megrengető eseményről szól, amit azelőtt még nem látott az univerzum. Lényegében a Judge Child Sagának, ahol egy világvégét jelentő eseményt szerettek volna elkerülni (kevés sikerrel) a folytatása, és kihatással van Mega 1 későbbi történeteire is, például a Necropolist, a Halál bíró uralmának eljövetelét is megalapozta.

Az a bizonyos Block Mania egy polgárháború-szerű esemény, amikor is a lakóblokkokba szerveződött emberek egy rejtélyes oknál fogva nagyon agresszívvé válnak, egymásnak esnek, lényegében mindent agyonlőnek, ami mozog, így tizedelve értelmetlenül a lakosságot. A szálak az ivóvízhálózathoz, onnan meg egy bűnözőhöz vezetnek, aki megmérgezte a város keleti oldalának vízhálózatát, ezzel okozva az őrületet. A betegségben sok bíró is eszét veszti, így a polgárháború a keleti oldalról elterjed az egész városban.

Látszólag értelmetlen az egész történet, egészen addig, míg ki nem derül, a bűnözőnk egy kém, aki a kommunista Keleti Mega 1. diktátor-tanácsának megbízásából züllesztette le Mega City 1. népét, hogy könnyebben elfoglalhassák azt.

Az Apocalypse War eseményei a két város háborúját írják le, amikor is Keleti Mega 1. szétatomozza szeretett Mega-1-ünket, majd pedig szárazföldön, vízen, levegőben indít ellene offenzívát. A világvégével felérő háborúban több száz millió ember hal meg, és a Megák soha nem heverik ki ezt a veszteséget.

A háborúban az atombombákon, soklábú robotokon, szovjet bumerángokon túl még Mega 1. időjárás szabályozó rendszere is szedi áldozatait.

„Ez a legrosszabb vihar, amit valaha láttam… állampolgárok potyognak az égből.”

A történet fordulatos, imitt-amott néhány nagyszerű humorbonbonnal. Az ember csak felröhög az olyan beszóláson, amikor Mega 1. egyik lakója belenézve az atomrobbanásba csak annyit mond: „Ó ne. Már megint?”.

Végezetül pedig álljon itt egy kis idézet:

Izaaks Bíró Úr! Dredd életben van! És megszökött!
-  Nos, Izaaks? Van valami mondanivalója?
- Ő… Uram… Mikor indul a következő fuvar Szibériába?

Köszönöm, hogy ma is velem tartottatok! Olvasásra fel!

További tartalmakért, képekért látogassatok el facebook oldalunkra! Köszönjük, ha nyomtok ránk egy likeot. ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr6816601858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása