Hétköznapi Geekságok

The Boys képregényajánló

2021. augusztus 09. - Gubán Bélu

Garth Ennis és Darick Robertson akkorát rúgott a szuperhős zsánerbe, mint ide Lacháza. Miért mondom ezt? Ha követtétek az oldal történeteit, könnyen kitalálhattátok. Ennis megírta, Robertson pedig megrajzolta minden idők szerintem legprosztóbb, legbunkóbb, legutálnivalóbb képregényét, amit imádunk! Ez a The Boys!

img_20210731_091230_489.jpgEz az a képregény, ami egyből az első oldalon beszól mindenkinek is. Nemre, fajra, színre, vallásra tekintet nélkül mindenkit porig aláz, és teszi ezt olyan köntösbe öltöztetve, hogy a polkorrektség teljes hiánya miatt végig röhögi az ember. Vagyis én végig röhögtem, ez is elárul rólam valamit nemde? 

A „The Boys” 4 férfi és egy nő története, akiket egy dolog köt össze. Ez pedig nem más, mint hogy mindannyian elmebetegek, és azért, mert mindannyian elvesztettek valakit, vagy valamit a szuperhősök miatt. Mert a szuperhősök olyan nemtörődöm módon harcolnak a szuperbűnözők ellen, hogy közben a kisemberek hullanak, mint a legyek. Butcher feleségét és Hughie barátnőjét is ők ölték meg, utóbbi baleset volt, de igazából senkit nem érdekelt a nő halála. Csodálkozunk, hogy Hughie egyből kezet ráz Butcherrel, ha a bosszúról van szó.

A csapat tagjai Butcher, kicsi Hughie, a Francia, Anyatej, és végül, de nem utolsósorban a Nőstény. Ők a CIA által támogatott feláldozhatók, ha meg akarjuk mutatni a szupiknak, hogy hol a helyük. Mert a világon már az atombombáktól is nagyobb fenyegetést jelentenek a szupik.

Ennisék ugyanis megírták azt a képregényt, amikor a szuperhősök tényleg emberszerűek, nem klisés jótevők, hanem tényleg megmutatják nekünk, milyen lenne, ha egy arrogáns bunkó hirtelen szupererőt kapna. És a szupererőnek mellékhatása is van, mégpedig a „szuperlibidó”.

„- A világ második legnagyobb szuperhősbandájából végleges kizárással fenyegetnek. A húgom nem enged a gyerekei közelébe, amióta meglátta, hogy a kertben ásom el a csincsillát. Segítségre van szükségem!
- Halálra erőszakoltad…?
- Baleset volt![...]”
(részlet a képregényből, fordította: jómagam, viszont félbe kellett hagynom a párbeszédet, mert erősen 18-as karika)img_20210731_185127.jpg

A csapatunk válogatott bolondokból áll, akik tényleg mindenre képesek, de főként arra, hogy elgyepálják a szupikat. Viszont az első bevetésen az új tag, Hughie véletlenül megöl egyet a hősök közül, és elkezdődnek a bonyodalmak. Emellett teljes lejárató kampányt indítanak ellenük, mivel bepoloskázták a bordélyházat, ahol a szupik „picsipacsiztak”.

Erősen 18-as karika a képregény, viszont zseniális. Szókimondó, véres, humoros, sokszor pedig minden szellemességet félretéve nagyon komoly hangulatú. Sokszor a kis emberek által hozott áldozatok kerülnek középpontba, ami nagy mélységet ad az egésznek.

img_20210731_182059.jpgAjánlom minden 18. életévét betöltött képregényrajongónak, aki szeretné látni, ahogy „Supermant” jól seggberúgják. Nálam ez 10-ből 10.

A képeket a The Boys Omnibus #1 című képregényből és a képregényről lőttem, kiadta a Dynamite , Krisztus 2019. évében.

Bélu voltam, sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr716646494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása