Hétköznapi Geekságok

Darth Vader és gyermekei

2021. augusztus 13. - Gubán Bélu

Tibor pajtás már hozott nem olyan régen néhány képregénycímet, amiket bátran ajánl gyerekek kezébe, és elég sok érzelmet, kommentet váltott ki az olvasókból, ezért meghozta a kedvem, hogy ismét elolvassam Jeffrey Brown „gyerekes Darth Vadereit” és írjak róluk néhány sort. Itthon a Kolibri Kiadó adta ki őket anno, és mára a  Halálcsillag felrobbantásával felérő erőpróba beszerezni őket, viszont szerintem, ha szembe jön Veletek valamelyik kötetecske, érdemes őket megvenni. Itthon négy kötete jelent meg, nekem három van meg belőlük.

img_20210806_174106.jpgJeffrey Brown könyvei az életéből merítenek. Két poronty boldog apukája, és életrajzi képsorozataival lett híres. Egyébként hatalmas Star Wars fan az ürge. A Vader képregényei is az életből merítenek, sok helyen annak ellenére, hogy nekem (még) nincs gyerekem, simán átérzem a kis képsorokat. Jó kis Star Wars hangulatot teremtenek, végigpuffogtatják a Star Wars összes ismert idézetét, persze új kontextusban, és a rajzaik is nagyon szépek.

A képregények mind abból merítenek, hogy mi lehetett volna, ha Vadernél maradnak a gyermekei, és tényleg az apukájuk lenne, annak minden szépségével, és „szörnyűségével” együtt. Az egyik a fiús apuka, a második a lányos apuka problémáit eleveníti meg, míg a Jó éjt Darth Vader könyvben egy esti mese elevenedik meg a kis oldalakon, amit Vader mesél csemetéinek (páros rímekbe szedve, több helyen felröhögtem).
img_20210806_174429.jpg

A Darth Vader és fia képregény a 4 éves Luke és apukája története. A kisfiú agyon szekálja az apját a kérdéseivel (de miért?), az étvágytalanságával, válogatósságával, vagy, hogy beletrollkodik a császárral folytatott konferenciahívásba. Viszont a „vidd be a fiadat a munkahelyedre nap” egész jól sikerül…

A Vader kicsi hercegnőjében a kislányból nagylány lesz, és pasizik, és lázad, és elviselhetetlenné válik. Egész nap telefonálgat a barátnőivel, olyan ruhákban jár, amikből kivan mindene, és még sorolhatnánk a borzasztóbbnál borzasztóbb szokásait, amiktől még a Sith Sötét Nagyurának is feláll a hátán a szőr. Arról nem is beszélve, hogy a lázadó tini még a Halálcsillagot is felrobbantja a bátyjával. Szerintem nagyon szórakoztató.

Ízelítőnek álljon itt néhány panel a képregényekből.

Az Erő Legyen Veletek!

Bélu

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr2116651222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása