Hétköznapi Geekságok

Póksziget

2021. szeptember 08. - Gubán Bélu

img_20210828_112751.jpgSokan úgy gondolják, hogy a nagy dumás Pókemberből éppen elég egy is. Mégis, számtalan történetben sokszorozzák kedvenc hálószövőnket. Az általam sokat átkozott Klónsztoriban például, ami éveken át futott egy túlírt, és lassan unalomba fulladó történettel. Az, amit ma hozok, viszont sokkal másabb. Szerintem az utóbbi évek egyik, ha nem a legjobb póktörténete, egy humoros, akciódús kitérő Pókember életében.

Ez a Póksziget!

Valamilyen oknál fogva Manhattanben elszaporodnak a Pókember képességeivel rendelkező szuperbűnözők, és civilek is. A lakosság egyik része hálóhintázik, a másik része pedig falra mászik ettől. Valamiért Mary Jane Watson nem változik át, erre egy az ok: évekig egy kanapén ült Pókemberrel, így immunissá vált a DNS-ére. Szóval a közös ülés az oka.

Kiderül, hogy egy rejtélyes vírus az oka mindennek, amit Pókember ellensége, a Sakál bocsátott rá New Yorkra, egy rejtélyes cicis néni megbízásából. A Sakál két egyenként háromajtós szekrény méretű pókszabású segítője Steve Rogers, és Cain. Előbbit nem kell bemutatnom, utóbbi pedig Peter egyik klóntesója, aki már inkább pók, mint ember.

Szóval szépen lassan mindenki Pókemberré válik, már ami a képességeket illeti, a vírus mutációjának harmadik szakaszában pedig minden fertőzött félig-meddig, vagy teljes egészében pókká változik. A mutagén vírus csak a szuperhumánokra nem hat, akik így felvehetik a harcot a póksereg ellen.

img_20210828_103906.jpgA képregényben megjelenik Pókember összes barátja, és ellenségei közül is sokan. A Fantasztikus Négyes, a Póknő, a Vörös Hulk, Sólyomszem, Shang-Chi, J. Jonah Jameson polgármester névsor már így is impozáns, viszont koránt sem mondható teljesnek. A képregényben fontos szerepet kap Eddie Brock (Antivenom) és Venom új gazdateste, Flash Thompson, azaz Venom ügynök. Akcióorgiát ígér ez a javából.

Nagyon jól megírt képregény a Póksziget (Dan Slott) és a rajzai is nagyon rendben vannak. Sőt. Humberto Ramos a rajzaival nagyon eltalálta az ízlésemet (Tibiét is, mert mondta). Nagyon jól rajzol Pókembert, és gonoszokat, meg gonosz cicis néniket is, meg cicis pókot is.

Dan Slottól már olvastam egy kevés Superior Spider-mant, viszont a Póksziget miatt be fogom szerezni a teljes sort. Bízom az ürgében. Most jut eszembe, az egyik kedvenc képregényemet, a She-Hulkot is ő írta (az Egyedülálló Zöld Nő címűként itthon megjelent darabot). Szóval duplán bízom az ürgében.

Bélu voltam. Sziasztok!

(Póksziget/Spider-Island: írta Dan Slott, rajz: Humberto Ramos, eredeti megjelenés: 2011. Itthon a Hihetetlen Pókember 2019/2-5. számaiban)

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr216673510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása