Hétköznapi Geekságok

Kozmikus Szellemlovász - Őrület az idétlenség határán

2021. szeptember 13. - Gubán Bélu

img_20210903_201022.jpgA Thanos Győz nekem anno nem volt ennyire zagyvaság. Igazából egy kellemes idő- és dimenzióutazós, összetett történet, a végén szerintem egy jól eltalált drámával. Igazából, hogy meghalhat-e Thanos egyáltalán (vagy bárki a Marvel univerzumban), arra rég tudjuk már a választ: NEM.

A Thanos Győz egy kerek történet volt, és az alternatív távoli jövőkép engem anno megfogott. Ennek a képregénynek a „folytatása” a Kozmikus Szellemlovas – A Bébi Thanosnak meg kell halnia. A Kozmikus Szellemlovas már Frank Castle, azaz a Megtorló. Galactustól kapta a kozmikus powert, hogy segítsen neki levadászni Thanost, viszont Thanos megtörte, a saját oldalára állította.

A Kozmikus Szellemlovas képregény a Valhallában kezdődik. Frank beleköt egy északi félistenbe, akinek letépi az orrát. Odin rájön, hogy a megtorlás Frank élete, és nincs helye a Valhallában, mert nem nyugodott le a lelke. Ezért visszaküldi egy régi múltba, a Titánra. Frank fejébe veszi, hogy megöli a bébi Thanost, viszont amikor meglátja a három éves „hereállút”, megsajnálja, ezért úgy dönt mégiscsak, hogy felneveli, és jó titánt farag belőle.

Hiába mondják neki nagyon sokan, tényleg nagyon sokan, hogy ez egy ritka rossz ötlet, őt semmi sem tántoríthatja el tervétől. Mindezt azzal magyarázva, hogy a kozmikus erőt épeszű ember nem tudja elviselni, ezért Castle simán Deadpoolra őrül.

img_20210903_195852.jpgA képregény rajzai szerintem teljesen rendben vannak (Dylan Burnett), és nagyon szépek a színei. Több helyen elidőztem a rajzokon, mert brutálisak lettek.

Igazából nem is ezzel van a baj. Annak ellenére, hogy a Thanos Győzben Donny Cates egy viszonylag korrekt történetet rak össze, ebben sikerült egy a Megtorló kinyírja a Marvel univerzumot (Thanoson kívült). És a bébi Thanosnak olyan mondatok vannak a szájába adva, amit kevés háromévestől hallanánk.

A képregény magyar borítóján (Fumax) lévő háromféle betűtípussal felírt szövegek az igénytelenség látszatát keltik, viszont az eredeti verzióban is ilyen ocsmányan voltak felírva, szóval a magyar kiadó jó munkát végzett.

 A képregényben viszonylag sokat káromkodnak. De minden egyes káromkodásnál krikszkrakszolva van a szöveg, így néhol olvashatatlanná válik az egész. Szóval ez is igen zavaró benne.

Összességében annak ajánlom a Kozmikus Szellemlovas Képregényt, aki nem unja még Deadpoolt.

Bélu voltam. Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr4516680128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása