Hétköznapi Geekságok

A Teherszállító képregénybemutató

2021. szeptember 14. - Gubán Bélu

Kedves Olvasóink!

Ma szerintem az országban először vehettem kézbe a Teherszállító című képregényt, de az biztos, hogy elsőként írok róla.

Anno volt szerencsém az első változatát a képregénynek digitális változatban elolvasni. Virág István, az író keresett embereket, akik véleményeznék a művét. Első olvasásra nekem a képregény története tetszett, ezt akkor csak Istvánnak írhattam meg, mert hadititok volt, hogy milyen a cucc.

A Teherszállító képregény ki gondolná, egy teherszállító gépről szól. Az eredeti történetet 4 részre bontották a készítők, ennek olvashatjuk most az első részét, és ami üdítő, hogy megfogadták a tanácsokat, és az építő jellegű kritikákat, mert ennek a 2.0-ás képregénynek már a rajzai is tetszenek. Minden szereplő felismerhető, a fotók alapján készült rajzoknak egyáltalán nincs másolat érzete, mert a szereplők életre keltek a paneleken.

A képregény valós eseményeket dolgoz fel, egy teherszállító légitársaság alapításának és első szárnypróbálgatásainak (bocs) történetét. Az első füzet címe, azaz a Repülőgép egy sör áráért egy szóviccen alapul, ezt nem lőném le.

A légitársaság vezetőjének lenni nem játék és mese. Az alkalmazottakkal sok a gond, és ha tényleg olyan hülyeségeket műveltek, mint ahogy le van nekünk itt írva, akkor innen messziről is ejnye-bejnye gyerekek. Nem szabad hebrencskedni még a csajod kedvéért sem a repülővel.

A történet egyik főszereplője Vologya Kutakov, az orosz származása miatt Lettországból menesztett, de nálunk örömmel fogadott pilóta, aki ráncba szedi a tökkelütött bandát, és rendkívüli babgulyást főz a bográcsozásokkor.

A képregény rajzai, ahogy mondtam, már több, mint rendben vannak. Szép nagy alapú képregény, nem kell erőltetni a szemet olvasás közben. A terjedelmével már annál inkább nagy bajom van, mert ezt olvastam volna tovább. Nagy meló egy ilyen képregényt elkészíteni, de a 12 oldal nagyon csekély, kóstolónak mondanám, ami egyébként nagyon meghozza az ember kedvét a folytatáshoz. A folytatás(oka)t a készítők egyébként hosszabbra tervezik. Reméljük, hamarosan olvashatjuk tovább a történetet.

A képregény alkotói:

Történet: Virág István János
Koncepció, vázlatrajzok, producer: Virág István
Koncepció: Virág Viktor
Forgatókönyv: Vladyslav Stanislav
Eredeti fényképek: Földesi László
Rajz: Wilustrador

Facebook: https://www.facebook.com/teherszallito

A készítők oldala: https://www.teherszallito.eu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr8916688940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása