Hétköznapi Geekságok

Strontium Dog

2021. október 18. - Gubán Bélu

img_20210930_134310.jpgAkik rendszeresen követik az oldalt (sokan vagytok ilyenek, Isten tartsa meg a szokásotokat), azok tudják, hogy a 2000AD Kiadó cuccai mindkettőnknek nagy kedvencei. Dredd bíró, Halo Jones, Slaine (ha ide sikerül érnie a vámról) vagy Al’s baby, vagy… Vagy ki még?

Ki más, mint a magyarul is olvasható Strontium Dog! A Fekete Fehér Kockás lapjain vissza-visszatérő mutáns fejvadászt is imádjuk. A cikk írásakor még nem tudjuk pontosan, mi is lesz a Fekete-Fehér Kockás sorsa, de remélem, hogy megoldódik a probléma és tudják folytatni a munkát.

Strontium Dog a két zseni, John Wagner és Carlos Ezquerra másik kedvelt szerelemgyereke (Dredd az első nálam).

Strontium Dog egy gyűjtőnév. Igazából minden mutáns fejvadász gyűjtőneve, köztük a legfontosabb Johnny Alpha, akinek a történetei itthon megjelentek. Neki a mutáns képessége a gondolatolvasás és átlát a falon (néha bét, bocs). Ismerős lehet még a szintén Strontium Dog Durham Red, aki olyan, mint egy vámpír, és csaj, és szexi.

img_20210930_141022.jpgNos, Johnny Alpha 2150 körül született, egy olyan korban, amikor az atomsivataggal körülvett városokban élő emberek kiutálják a mutánsokat, egyenesen a világűrbe. A képregénysorozatban a Földet nem is igazán mutatják nekünk. Johnny társaival, az erős német akcentusos „normival”, Wulffal és az aggódó űrlénnyel, Gronkkal járja a világegyetemet. Egyébként ugyanabban az univerzumban játszódhat, mint a Dredd, legalábbis a Top Dog képregényben találkoznak Dreddel, ahol jól kiverik egymás fogát. Akkor Dreddnek úgy mutatkozik be, hogy a jövőből (50 évvel későbbről) érkezett…

Kereső/megsemmisítő egység tagok ők, és Johnny nem is rest gyilkolni, akár figyelmeztetés nélkül is, ha szükséges.

A Fekete Fehér Kockás lapjain eddig a volrogokkal, egy agresszív idegen fajjal való összetűzését olvastam el és azt a történetet, amikor egy másik Strontium Dog ellen küldik Alphát. Hát meg kell mondanom, Johnny számára az első történetben könnyeb dolga akad egy bolygó megmentésével és egy ellenséges flotta megsemmisítésével, mint kézre keríteni Légyszem Wagnert.

Légyszem Wagner szintén egy muti fejvadász, viszont amikor szorul a nyakán a hurok, amit Johnny és Wulff dobott rá, egy olyan dimenzióba utazik, amit lakói csak pokolként emlegetnek… ömmm. Hát tényleg olyan. Ennek majd folyt. köv.

img_20210930_134137.jpgWagner és Ezquerra két zseniális alakja az angol képregényvilágnak. Nagyon jól működnek együtt. Ezquerra rajzai egyértelműen felismerhetőek, imádom őket. Wagnernek pedig hatalmas fantáziája van. Egytől egyig fantasztikus történetek, amiket tőle olvastam. A maga elmebeteg humorával, és nem tudom máshogy leírni, szuperhősös pózerkedésével. Most komolyan. Mennyire kell elmebetegnek lennie valakinek ahhoz, hogy a főhősével atombombákat lovagoltasson meg? :D

Strontium Dog történeteivel a Fekete Fehér Kockás lapjain a 2020/5-ös számtól ismerkedhettek meg.

Bélu voltam. Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr5716705072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása