Hétköznapi Geekságok

Kylo Ren Felemelkedése

2021. október 20. - Gubán Bélu

img_20211006_105834.jpgTudjátok, nem vagyok oda eddig egyetlen Star Wars képregényért sem, ami a Marvel égisze alatt született. Szerintem sok esetben agyoncsócsált, unalmas melléksztorik ugyanazokkal az agyonhasznált karakterekkel. Mostanában ezért is nem rendeltem egyetlen SW képregényt sem. Eddig. Mert most a Kylo Ren Felemelkedésével (Szukits) tettem egy próbát. Lássuk, milyen is ez.

Összességében én azok közé a Star Wars rajongók közé tartozom, akik szerint csak az első trilógia és csak Darth Vader, és csak a fiatal Luke, nem ez a vén kiégett trottyos alak, aki csak bemocskolta a gyerekkorom egyik legszebb meséjét. Ja, megint nem a képregényről írok…

Ugyancsak azok közé a rajongók közé tartozom, akik szerint az új trilógia borzasztóan áll karakterépítésben. Személytelen üres szereplők, sokszínű, de lényegében humanoidokkal teli univerzum. Ja és minden részben egy új halálcsillag, vagy halálcsillagok, vagy halálcsillagkukijú csillagrombolók, halottnak hitt, de feltámasztott (lopott) császárok és újrahasznosított megjavulás és mennybemenetel.

Más lehet ez a képregény, mint a többi? Valószínűleg nem, így álltam hozzá, mert ugyanaz a Charles Soule írta, akinek annyi a fantáziája, mint egy tyúknak (elnézést a tyúkoktól), viszont ezúttal nem Salvador Larocca követte el a vizuális, szemkifolyató holokausztot, amit ő rajzolásnak nevez… Bocs, ez még mindig nem a képregény…

A Kylo Ren Felemelkedése jó. Tényleg jó. A rajzok szerintem kellemesek, jó iparosmunka, csak néhol fedezhetőek fel benne a photoshop nyomai, de nem bántóan. A harcok szépek, a karakterek jól kidolgozottak, és sok helyen tényleg jól sikerültek a hátterek is. Több bolygóra is ellátogathatunk, és habár nincsen benne sok idegen lény (csak egy Ctulhu utánzat Jedi tanítvány), mégis lekötött.

img_20211006_105449.jpgKylo Ren karaktere nem egy túlírt valami. Viszont ez a képregény javít ezen. Végülis Ben Solo alapvetően egy rendezett családban nőhetett volna fel, csak annyi a bibi, hogy Darth Vader unokájaként elég sok köze van a Sötét Oldalhoz is. A kettősség pedig eléggé az agyára megy. Szóval nem annyira volt jó ötlet Luketól, hogy látva a Benben (benbenben) növekvő sötétséget, álmában akart tőle megszabadulni (ez a húzás nagyon karakteridegen szerintem, de lépjünk rajta túl). Szóval Ben Solo bepipul, felégeti Luke akadémiáját, és azt hiszi, a mesterével is végzett.

Ben Solo kiválasztja az útját. Megkeresi a Ren Lovagjait, hogy tőlük tanuljon a Sötét Oldal ármánykodásairól, miközben néhány Jedi tanonc kutat utána, hogy a Jedik ellen elkövetett bűneiért felelősségre vonják.

Hogy ne lőjem le teljesen a cselekmény poénját (kb. mindenki sejti mi lesz az), elmondhatom, hogy Kylo Ren karaktere tényleg rendesen kimunkálásra került. Ez az ember egy igazi pondró, egy szemétláda, aki minden létező társát elárulja, legyen az jó, vagy rossz, pusztán azért, mert magát tartja áldozatnak, mindenért másokat hibáztat, és állandóan picsog. Ez ő. Gratulálok.

Amúgy olvassátok el, mert tényleg egész jó.

Bélu voltam. Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr2416710028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása