Hétköznapi Geekságok

Al's baby képregénybemutató

2021. november 05. - Gubán Bélu

img_20211016_185140.jpgAl Bestardi mondhatni egy volt a sok maffiózó közül. De ezzel közel sem árulnánk el teljesen, hogy mégis milyen fickó ő. Al „a Szörny" Bestardi Don Luigi Sarcoma legjobb verőembere, egyben vejkója. A Donnak egy kívánsága van, hogy Al és Velma ajándékozzák meg egy kisunokával. Velma viszont nem akar gyereket. Ezért Al nehéz elhatározásra jut.

Al kihordja a saját gyerekét. Ő ugyanis a második férfi, aki vállalkozott az anyaságra. Ezzel viszont kihúzza a gyufát a Donnál.

Nem hiszitek el mi? Al egy műtéti beavatkozásnak hála alkalmassá válik a kis bébi kihordására.

Az Al's baby képregény John Wagner és Carlos Ezquerra közös alkotása, egy szatirikus scifi-szerű krimi, ami olyan humorú, mintha az Oscart néznéd. A képregény először a Judge Dredd Megazineban jelent meg, 1991-ben. Nekem a gyűjteményes kötete van meg.

A képregényben betekintést nyerhetünk a reggeli rosszullétekkel küzdő verőember mindennapjaiba. A humora zseniális, már említettem. Annyi biztos, hogy Al olyan menő, hogy még nagy pocakkal is simán kitárazza a chicago-i írógépet az ellenségein. Viszont a terhesség alatt nem ajánlatos golyót kapni, ahogyan egyébként sem nagyon.

img_20211017_123947.jpgAz első történetben Al terhesen egy bandaháborúba keveredik, ahol felesége Velma, ez a képeken látható dögös buksza tesz rendet. A második fejezetben a kicsi Al már maga robbantgat fel ellenséges bandatagokat, ugyanis a nagypapáját, Don Luigi Sarcomát egy merényletben majdnem elteszik láb alól, ami bosszúért kiált.

A Don egyébként a vén fószer, aki a takarítónőnek öltözött csajait hajkurássza a tolószékben.

Elborult egy cucc ez, angoltudás viszont kell azért hozzá, mert elég sok az elharapott szleng duma benne. Nagyon hangulatos az egész.

A rajzok néha olyanok, mintha Al inkább Dredd volna, Don Carlos kemény volt, ha a rajzokról volt szó.

Szóval... Olvasásra fel.

Bélu voltam, sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr9416734254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása