Hétköznapi Geekságok

Rogue Trooper képregénybemutató

2021. november 15. - Gubán Bélu

rt3.pngNéha az ember kevés képregényt vesz magához a hosszú hétvégén, így jártam én is. Miután október utolsó hétvégéjén elolvastam (ismét) a Halo Jones Balladáját, elkezdtem kutakodni a google drive-omon, ugyanis Tibivel rengeteg képregényt boltoltunk meg egymással az évek folyamán, hátha találok ott valamit. A mai alanyom a 2000AD Kiadó által a koronavírusjárvány kitörésekor ingyenessé tett képregény, amit ezalatt az egy év alatt elfelejtettem. Ez a Rogue Trooper, a 2000AD G.I. Joe-ja.

A Rogue Trooper egy Nu-Earth (Új-Föld) nevű bolygón játszódik, ahol egy háborúban sikerült a bolygót tönkre tennünk, a légkör szennyezett, csak védőruházatban lehet a felszínre menni. Lehet majd a régi Föld is hamarosan így jár, ha nem vigyázunk rá eléggé…

A Rogue Trooper egy G.I.-ként megnevezett különleges harci alakulat tagja volt, de itt a szónak „genetikai gyalogoskatona” a jelentése, egy speciálisan a bolygó életkörülményeihez létrehozott különleges katona. A háborúban két oldal, a nácikhoz hasonlatos Nort és a szövetségesek megtestesülése, azaz Dél, „Southers” áll egymással szemben. Rouge a déliek találmánya, és tartogat némi meglepetést az ürge:

„Senki sem akar meghalni. Habár néha, az alternatíváját is nehéz elviselni. A halálban talán békére lelhetünk. De némelyikünknek a halál nem a vég.”

A G.I. osztagot egy árulónak hála lemészárolják, csak egyetlen katona éli túl a mészárlást, ő pedig a főszereplőnk. Szakadárrá válik, aki mindkét oldalt ugyanúgy gyepálja, és mindenki retteg tőle, mert még sincs egyedül.

Vele van „G”, „H” és „B”. Gunnar, Helm és Bagman mind egy-egy korábbi Trooper lelkei/személyiségei mikrochipekre (biochip) letöltve, és „R” puskájába, sisakjába és táskájába helyezve. Kapcsolatban állnak a hordozójukkal, és segítik a harcokban.

rt7.pngA képregény lapjain egy igen véres háború elevenedik meg. Még a holtakat is reanimálják, és bevetik, ugyanis az a háború egyetlen erőforrása, ami sosem fogy el, csak szaporodik, de van itt hallucináció képében mindent bekebelező óriás dagadék is. A képregényt eredetileg Gery Finley-Day és Gordon Rennie írta, de amiket én olvastam, azokat éppen Guy Adams írta, akinek a Hope képregénysorozatot is köszönhetjük. A rajzokért a Watchmennel világhírnévre szert tevő Dave Gibbons (is) felelt.

Érdekes hangulatú képregény a Rogue Trooper, egy igazi háborús eposz, hihetetlen képi világgal, és fekete humorral. Emlékezetes, amikor a három chip egymással beszélget, hogy mi lesz, ha „R” meghal, mert akkor ők is besz…pják. :D

Szóval lehet olvasni ilyet is.

Bélu voltam, sziasztok!

rt6.png

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr2316741128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása