Hétköznapi Geekságok

Geek Télapó

2021. december 06. - Gubán Bélu

0e9081b1760b9e2be81044fcd8926bab.jpgKedves Geek Gyerekek!

Az év legszeretetteljesebb és legmeghittebb ünnepe felé közeledvén minket is elragad a karácsonyi hangulat. Gondolom mindenkinél járt már a Mikulás bácsi. Nos, gondolkozunk mi is állandóan, milyen témával lephetnénk meg Olvasóinkat, és így mára mi más is juthatna, mint a Mikulás a képregényekben. Egy kis előkarácsonyi kitekintéssel.

A Mi karácsonyunk és az amerikai karácsony kicsit eltérnek egymástól, már ami a legendákat illeti. Amerikában ugyanis a karácsony a Mikulás személyével forrt egybe, aki karácsony első napján lepi meg a zsákjában lévő jóval a gyermekeket. Azért gondoltam ezt idebökni, mert amerikai képregényekben többször megjelent így vagy úgy a Mikulás, karácsonykor, ahogyan kell, és ez számunkra furcsa lehet.

received_766859278042326.jpegAkárhogy is gondolkodom a témán, először mindig Spawn karácsonya ugrik be. A képregény kezdetén volt egy történet, amiben egy kis srác szeme láttára rendez le bankrablókat kedvenc Pokolivadékunk, és a rabolt pénzből egy köteg a szegénységben élő kisgyerek párkányára esik. Miközben Spawn püföli a rablókat, a gyerek csillogó szemmel nézi Télapónak, nagy is, piros is, benézte. Amikor édesanyjának elmeséli, mit látott, és előrukkol a pénzzel, már elhiszi neki, hogy valami rendkívüli karácsonyi csoda történt a kisfiúval.

A képregény Santa Spawn borítóval is megjelent, és a borító alapján készült egy figura is, ami természetesen a polcomon figyel. Szép darab, annyi szent, Spawn Miku viszont nem ajándékokat, hanem emberi testrészeket pakol a zsákjába…

165hj6hkke641.jpgA másik történet, amit amíg élek, nem fogok elfelejteni, a Hulk lezúzza a Télapót sztori. Itthon is megjelent egy Marvel Extra számban anno. Rhinó a főszereplője, és az ő megpróbáltatásai. Mivel a ruhája bőrként ragadt rá, ezért elég nehézkes benne bármit is csinálni, és elég frusztrálttá válik (rég volt már nővel). Mikulásruhát ölt, hogy így gonoszkodjon a gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt, viszont Hulk ezt nem nézi jó szemmel, és egymásnak esnek. Hát a vége az, hogy kénytelenek békét kötni, egy kislány ráhatására, aki rávilágít, hogy karácsonykor ellenségeskedni ritka tapló dolog. Szerintem is, de attól még egyesek előszeretettel csinálják.

Van még jó pár történet, amit karácsonykor elő lehet húzni a tarsolyból. Ha gondoljátok, kommentben írjátok meg, hogy Nektek milyen geekság jut eszetekbe a karácsonyról, Mikulásról, Jézuskáról, fenyőfáról.

                                                                                 Bélu voltam. Sziasztok!

hulk-elf-vs-santa-claus-marvel-comic.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr5316771776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása