Hétköznapi Geekságok

Pókember: Nincs Hazaút visszaszámlálás/ A Gyík

2021. december 14. - Gubán Bélu

4.jpgA visszaszámlálásunk utolsó előtti állomásaként ma Dr. Curt Connorst vesszük górcső alá, mint a Pókember: Nincs Hazaút utolsó trailerében egy szellemtől pofont kapó Gyíkot.

A Gyíkot Stan Lee és Steve Ditko alkotta meg, először az Amazing Spider-man 6. számában jelent meg 1963. novemberében. Azóta pedig rengeteg más történetben is, egy igen közkedvelt szupergonosz.

Dr. Curt Connors egy balesetben elvesztette a fél karját, és egész életében azon munkálkodik, hogy a gyíkok DNS-éből kinyert szérummal az embereket is alkalmassá tegye arra, hogy visszanövesszék egyes testrészeiket. Az emberkísérletekre nem igazán kap már pénzt, ezért úgy dönt, kipróbálja magán a kísérleti fázisban lévő gyógyszert, ami egereken igencsak látványos eredményt produkált…

Connors doki tehát kipróbálja a gyíkszérumot, ami miatt stressz hatására egy igazi vadállattá, a két lábon járó, szakadt laborköpenyes Gyíkká változik, aminek a viselkedése teljesen kontroll nélküli. Ilyenkor Connors teljesen a háttérbe szorul, egy képregényes történet szerint a doki személyisége már meghalt, és csak a hüllő maradt (ez a Vedlés című történet, itthon is megjelent a Kingpin Kiadó gondozásában).

2.jpgA trailerben látott Gyíkkal a Csodálatos Pókember film első részében találkozhattunk, Rhys Ifans alakította (rohadt jó színész). Magával a filmbéli megvalósításával elégedettek lehettünk volna, ha nem ismernénk az eredeti megjelenését, ami nem ilyen kuglifejű zöld, farokkal is rendelkező emberszerű szörnyeteg, hanem egy hosszú állkapcsú, inkább krokodilra (valahol elég rendes fogsorral rendelkező gyíkszerű hüllőre) hajaz.

A Csodálatos Pókemberben a Gyík az egész világot gyíkká akarta volna változtatni a szérum segítségével, mivel úgy gondolta, ő lett az evolúció csúcsa, így az emberiség tőle akár el is pusztulhat. Nem mellesleg azért a szérum a legtöbb emberre nézve halálos lett volna, így inkább lett volna ez egy népirtás, mint megváltás a Gyík részéről.

Természetesen a terve sikertelenül zárul, és könnyes búcsút vehetünk tőle a film végén, mivel a nem igazi Pókember, Andrew Garfield megölte szegényt.

Nos, úgy tűnik mégsem ölte meg véglegesen, mivel a Pókember: Nincs Hazaút trailerében vidáman ficánkol a multiverzumos rosszalkodásban. Ettől már herótunk van, de nem baj. Még bízunk a legjobbakban.

Bélu voltam. Sziasztok!

5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr8516779344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása