Hétköznapi Geekságok

"Pókember: Nincs hazaút" visszaszámlálás / Elektro

2021. december 15. - Kalmár Tibi

Jamie Foxx bújik Electro (magyarul Elektro) bőrébe. A 2014-es Pókember 2. filmben Max Dillon villamosmérnökként dolgozott az Oscorp-nál, nagyjából senkinek érezte és látta magát, és miután egyszer Pókember megmentette, nagyjából istenként tekintett rá. Szülinapi ajándéka az, hogy áramütést szenved el szerelés közben, majd egy genetikailag módosított elektromos rájákkal teli medencébe esik. Ennél szebb ajándékot nem is kívánhatott volna! Annyi előnye mégis származott a dologból, hogy elektromos ereje lett, aztán szépen felvette az Electro nevet. Később lesz majd egy menő ruházata is, amely segítségével irányítani tudja újonnan megszerzett képességét. Persze ez így csak nyomokban tartalmazza a képregényes Elektro karaktert.

both_foxxes.png

Nagyon sok Marvel karakterhez hasonlóan Elektro is Stan Lee és Steve Ditko fejéből és ceruzájából pattant ki. Az Amazing Spider-Man kilencedik számában lépett színre, 1964-ben. Meg lett villámcsapva (elnézést), egy mutáció lépett fel, ezáltal élő kondenzátorrá változott. Borzasztó zöld-sárga ruhába bújt, amiből valamennyit kapunk is a filmben. Úgy tűnik, bár ugyanaz a karakter, ugyanaz a színész, mégis szinte teljesen független az előző filmes megjelenésétől. Éljen a multiverzum! Mindig lesz lehetőség javítani, változtatni, és ha valami nem jól sikerül... Fogd rá a nyuszira! Ja, és mivel ez a New York-i világ, Fenegyereknek is meggyűlt vele a baja, klasszikusak számítanak a találkozásaik. (Elvileg hamarosan újra láthatjuk majd Fenegyereket is a filmvásznon, ráadásul a sorozatban megismert Charlie Cox által megszemélyesítve, aki a lehető legjobb választás. De ez csak zárójelben.)

Most már tényleg szorul a hurok, nyakunkon a premier. Lesz pár remek és látványos összecsapás, ez tuti. Készüljön mindenki belátása szerint, és ne felejtsetek el fertőtleníteni és hidratálni! :D

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr3916782702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása