Hétköznapi Geekságok

Valami Vadászik a Gyerekekre képregénybemutató

2021. december 23. - Gubán Bélu

img_20211213_202850.pngAz utóbbi időben nagyon sokat lehetett olvasni a globális „mindenhiányról”, köztük a képregényes társadalmat leginkább érintő papírhiány is igen aggasztónak hatott. A kötetek drágulása, a kiadók ellehetetlenülése folytán egyes sorozatok abbamaradása fenyeget, így 2021. év végén.

Igazából érthetetlen, hogy itthon, eddig miért nem csinálta senki azt, amit most a Panel Kalandor. Ugyanis digitális képregényes platformot indított, Cultree néven (a névre kattintva az oldalra irányít a link).

De miről is szól ez a „nyugaton” már elterjedt képregényes módi? Lényegében egy olyan oldalról van szó, ahol egy regisztrációt követően digitális formátumban (pdf) vásárolhatod meg az általad kiválasztott képregényt, bankkártyás fizetéssel. A fizetést követően letölthetővé válik a cucc, a böngészőben nyílik meg, egy egyszerű pdf olvasó alkalmazással. Telefonon és asztali számítógépen is megnéztem, mindkét eszközön jól működött minden, és egyszerűen kezelhető.

A történethez hozzátartozik az, hogy havonta fognak megjelenni füzetek, amiket így folyamatosan megvásárolhatunk és letölthetünk, elolvashatunk. Előnye, hogy lényegében bárhol, és gyorsan elérhetőek így a gyűjtemény darabjai. Az internet milyenségén viszont elég sok múlik a nagy terjedelmű fájlok letöltésekor.

img_20211213_203042.pngAhogy tudomást szereztem a dologról, ki akartam próbálni ezt a tényleg 21. századi megoldást, így megvásároltam a Valami Vadászik a Gyerekekre című képregényt. Marhára tetszett az első borító, van egy sejtelmes hangulata, horror, meg hát valami vadászik a gyerekekre. Szerintem a cím is jól hangzik.

A képregény megvalósítása a képeken látszik. A rajzoló (Werther Dell’Edera) szép munkát végzett. Aprólékosan megrajzolt arcok, szép színek jellemzik, és amellett, hogy horror, simán hoz egy kis rajzfilmes hangulatot több helyen.

A képregény története szerint Archer’s Peak-ben sorra tűnnek el a gyerekek, akik soha nem kerülnek elő. Akik túlélik a megpróbáltatásokat, azok furcsa lényekről számolnak be, és természetesen senki nem hisz nekik. A városkában megjelenik egy szőke lányka, aki nagyon kemény, nagyon laza, és mellesleg szörnyekre vadászik. Ő hisz a megmenekült kisfiúnak…

Szerintem szuper kis felvezető füzet volt ez, szóval várom a folytatást, bennem biztos vevőre talált a Cultree.

Bélu voltam, sziasztok!

img_20211213_202940.png

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr5416783200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása