Hétköznapi Geekságok

Rat Queens képregénybemutató

2022. február 08. - Gubán Bélu

img-e4f44d4e16687be35beac9da0a8f522c-v.jpgSok mindent lehet látni képregényes csoportokban. Sajnos olyan sok mindent, hogy puszta látványra is felkelti némelyik kiadvány az érdeklődést. Így jártam az Image Kiadó Rat Queensével is tavaly, amiből egyetlen képet posztolt egy kolléga.

Meg is kellett rendelnem, annak ellenére, hogy nem igazán tudtam, mégis miről szól, viszont a rajzai, és hogy a rendelhető kötet már a hatodik kiadása az első résznek, adott némi bizakodásra okot.

A Rat Queens Kurtis J. Wiebe és Roc Upchurch képregénye, miközben a borítót az a Fiona Staples rajzolta, aki a Sagát, és a későbbi egyik kötetben még Stjepan Sejic is tiszteletét teszi, szóval olyan rajzolók dolgoztak ezen, hogy még a szomszéd néni tíz lábujját is megnyalod olvasás után. Na jó, ez elég undorítóan hangzott.

A Rat Queens egy banda neve, négy hölgy kompániája. Betty kobold, Dee embernek tűnik, Hannah tünde, Violet pedig törp. Szóval első látásra ez egy klasszikus fantasy eposz is lehetne, de nem az. Ebben az eposzban főként sokat fuckolnak, szókimondanak, ormótlankodnak, idétlenkednek, rombolnak, isznak és gombáznak a főszereplők. Legfőképpen Betty.

A Rat Queens és egyéb szövetségek tartanak rendet Palisade-ben, ebben a képzeletbeli városkában. Viszont a Rat Queenst mindenki gyűlöli, főleg a fenti tulajdonságaik miatt, amiket felsoroltam. Akármikor balhé üt ki, ők a kellős közepén vannak, és ritkán fordul elő, hogy józanok. Így lényegében többet ártanak, mint használnak.

img-6c7e00f7cd4efe463bb49017935c1beb-v.jpgA polgármester elküldi őket egy kalandra, ha sikerrel járnak, megbocsátanak nekik.

„- Hogyhogy teli van ismét a Hátuljáró barlang koboldokkal? Múlt hónapban pucoltuk ki a helyet.
- Fogadok, hogy nem intéztük el mindet. Tudod, a koboldok úgy szaporodnak, mint a nyulak. Ne vedd magadra Betty.
- Tök igaz. Szeretünk kinyomni dolgokat a testünkből, legalább annyira, mint belenyomni dolgokat."

Amikor viszont a kalandozás során nem találják a kiirtandó koboldokat, akkor gyanússá válik nekik a helyzet. Egy orgyilkos vár rájuk ugyanis.

Minden bandára ráküldenek egy-egy orgyilkost, és kevesen élik túl. A mieink főként azért ússzák meg ép bőrrel, mert egyikük nagyon jó varázsgyógyító. Szóval elindul egy nyomozás, hogy vajon ki is akarhatja a bandák tagjainak halálát. A nyomok a kereskedők céhéhez vezetnek. A Patkánykirálynők véletlenül még egy emberek és trollok közti háborút is kirobbantanak, aminek egy brutális csatajelenet lesz az eredménye.

A képregény tiszta idióta. A csajok nagyon vagányak. A kedvencem Betty, a kis kobold, aki annak ellenére, hogy lány, nem a fiú társaságot kedveli. Itthon ez valószínűleg 18-as karikát kapna, mivel több romantikus jelenet is helyet kapott a képregényben (nem, semmi szex, tényleg romantikus).

Szerintem nagyon szórakoztató. A jó hír, hogy összesen talán hat kötet, így nem megy rá a gatyám, mire a végére érek.

Bélu voltam, sziasztok!

img-4166f25c3c8586cd3b46f0c6476b1c1f-v.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr8116822282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása