Hétköznapi Geekságok

Death Note

2022. február 11. - Gubán Bélu

picsart_22-01-29_15-44-41-094.jpgAz utóbbi időben erőteljesen rágyógyultunk a mangákra. Nem is nagy baj, mivel mostanában rengeteg megjelent itthon és még fog is. Ma a Mangafan Kiadó egyik kiadványát, az impozáns külsejű Death Note képregényt fogom nektek röviden bemutatni, már amennyit az első rész elolvasása után tudhatunk róla.

A Death Note is sónen manga, azaz fiúknak készült. Viszont a témája, annak ellenére, hogy már régen kinőttem a fiú korból, mégis megfogott.

A Death Note egy nagy dilemma elé állítja az olvasót. Vajon mit tennél, ha a főszereplő, Yagami Light helyében lennél? Ja hogy nem tudod, miről is van szó.

Yagami Light egy középiskolás, kitűnő tanuló, aki egy füzetet talál az utcán.

img_20220129_154631.jpg„Ez egy halálisten füzete. Na persze. Kinek a nevét a füzetbe írják, az meghal. Ha-ha. Beteg ötlet ez a füzet. Miért élvezik az emberek az ilyen morbidságokat? Mint azok a lánclevelek… Ha nem küldöd tovább, halálos beteg leszel.”
(ford.: Nikolényi Gergely)

Nos, nem. Ezúttal a Halállista tényleg működik. Ryuk, az egyik halálisten unalmában az emberek közé dobja Halállistáját, amibe ha emberek nevét írja, akkor rövid úton meghalnak, hátralévő életük teljes idejét a halálistennek adva.

Light megérzi a listában rejlő lehetőségeket, ezért gyorsan ki is használja, hogy szerinte jobbá tegye a világot: minden bűnözőt el akar takarítani, ezzel egy utópiát létrehozva, melyben ő a Halálisten. Egy igazán jó kis nyomozósdi indul a rejtélyes gyilkos ellen, ugyanis a rendőröknek is feltűnik, hogy rengeteg bűnöző hal meg rövid időn belül.

A listának azért van néhány szabálya, amit most nem részleteznék, ha bővebb leírást olvasnátok, a tavaszi Free képregényújságban, amit a Képregénymarketnél az 5.000,-Ft feletti értékű rendeléseknél adnak, olvashattok róla Tibi tollából.

Nézzétek meg a néhány képet, amit a galériában összeválogattam a képregényből.

Bélu voltam, sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr8316922068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása