Hétköznapi Geekságok

Három Joker képregény

2022. április 27. - Gubán Bélu

img_20220412_193552.jpgAkik ismernek, tudják, hogy nem annyira olvastam még Batman képregényt. Gyerekkoromból emlékszem, hogy rengeteget jártunk könyvtárba, és ott volt néhány Bőregér képregény, az egyikben pont meghalt, és Robin máglyán égeti el. ez igen mélyen érintett. Szóval nem olvastam sok Batmant, pedig nagyon szeretem a karaktert, a főszereplésével készült filmeket (igen, az utolsó film is tetszett). Mégis valahogy az egyéb cuccok mellett már nem igazán fér a DC univerzum mindenféle csillivilli képregénye. Valahol meg kellett húzni a határt. Vagyis eddig meghúztam valahol.

Már-már ott tartok, kár volt átlépni a „nemveszekBatmant-határt”. Most sikerült beszerezni a Három Jokert és a Capullo Batmant (Utolsó Lovag a Földön), amik közül az előbbit szeretném kivesézni.

A képregényt Geoff Johns írta és Jason Fabok rajzolta. Itthon a Fumax adta ki, gyönyörű kemény kötésben, elegáns kinézetben.

A képregény szépen bemutatja nekünk, hogy szupererő nélkül elég szívás egy Denevérember élete, nem még a társaié. Oldalakon keresztül azt látjuk, ahogy szegény Batsyt megvagdossák, lesavazzák, félbetörik, felrobbantják, ráléptetik egy legóra, szóval csupa heg szegény izmos teste.

img_20220412_200606.jpgAztán megjelenik Joker, vagyis mínusz kettő, mert egyből három. Nem tudni, ki az eredeti, viszont azt igen, hogy összedolgoznak, és van valami közös céljuk. Gyilkolásznak, megőrülnek, másokat is megőrjítenek, és a saját képükre formálnak, hogy aztán cafatokra legyenek ütve, robbantva, vagy átmenjen a fejükön egy Batmobil.

Mielőtt azt hinnétek, hogy ez valami felemód gyerekbarát, vicces és kellemes képregény, ki kell, hogy ábrándítsalak benneteket. Ebben megölnek ártatlan állatokat is, szóval…

A képregény rendkívül véres, eseménydús, és elgondolkodtat. Nem tudom, hogy ez más Jokeres képregényben így van-e, de szerintem ez nagyon elejét veszi annak a vitának, hogy Batman miért nem öli meg Jokert. A két karakternek már-már viszonya van egymással, függnek egymástól, és az jön le, hogy egymás nélkül nem tudnak létezni.

img_20220412_191026.jpgHalvány lila fingom nem volt arról, hogy kik Batman segítői, így Batgirl és Vörös Sisak, így nagyon tetszett, hogy jól elhelyezve, nem igénytelenül szájba rágva elmagyarázták nekem, mint majdnem Batman-szűznek, hogy mi fán teremtek ezek az alakok.

Egy nagyon szórakoztató képregény a Három Joker. Sajnos. Nincs már helyem, ahova tehetném, de majd fektetve megpróbálom valahova besúvasztani.

A DC Black Label plecsni a képregény elején azt jelenti, hogy nem gyerekbarát tartalom, ha valaki nem ismerné. Meg is értem, mivel szaporodnak benne a hullák rendesen, szóval jóérzésű ember ilyet gyerek kezébe nem ad.

Én nagyon élveztem, kár, hogy vége. A rajzai is rohadt jók, szóval nyomás a galériába, és lesni megfele a róla készült képeket.

Bélu voltam. Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr6017807477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása