Hétköznapi Geekságok

Overkill képregény

2023. július 07. - Gubán Bélu

img_20230705_130124.jpgA mai képregénybemutatóm ismételten csalódott hangvételű lehetne, ha nem gondoltam volna már előre, hogy megint egy „giga-trash” cucc került a kezembe. Paul Jenkins író 2001-ben megjelent Overkill című képregénye egy crossover, Witchblade, Darkness, Alien és Predator is van benne, esetleg még elfért volna benne egy Batman, Terminátor vagy Halál bíró. De simán céltalan ezek nélkül is.

Az Overkill két része is egy impulzusvásárlás eredményeként került a polcomra. A gyönyörű borító megfogott, és a belső rajzok is igen pofásak, azt kell mondanom. A rajzolók haraptak kicsit a Capullo-ból, ami a stílusukat illeti, de ennyi. Igazán több pozitívumot nem is tudok felsorolni.

Adott a forróságban szenvedő New York, ahol Jackie-n (Darkness) kívül más is tizedeli a maffiát. Ugyanis találnak egy raktárat tele megcsonkított, részben megnyúzott hullával. Sarah Pezzini nyomozót (akinél a Witchblade van) bízzák meg az ügy felgöngyölítésével, aki egyből szegény Jackie-t molesztálja. Sarah néha teljesen céltalanul, de még a szoftpornót el nem érő szinten levetkőzik melltartóra és bugyira, hogy úgy csapjon össze a nyáladzó Aliennel, vagy Predatorral. Valahogy, amikor egy-egy kézfej váratlanul elválik a gazdájától, mindig oda lyukadt ki a hölgy, hogy ezt a trükköt mégis hogyan csináltam? Hát bakker, sehogy, mert nem rajzolták meg azt a kockát drágaságom, mert lusták voltak.

img_20230705_132653.jpgHa Ti se értitek, mi a fene folyik itt, azt megértem. A nyúzott hullákért az éppen aktuális Predator a felelős, akinek olyan kevés esélye van két hősünkkel szemben, mint hóembernek a szaunában, de azért erőltetjük. Hogy ezek az idegen lények hogy kerültek a Földre, ne is firtassuk, szerintem az író maga sem tudja. Minden fuck-ra jut egy kézlevágás, vagy felnégyelés, és kész is a tökéletes történet. Ja, nem. Az a baj, hogy ennyi erővel tényleg bárkit összeereszthetnénk egy arénában, és nézzük meg, ki végez a másikkal előbb.

A Witchblade és a Darkness erőssége a képi világa, és sajnos ennyiben ki is fullad az egész. Anno már próbálkoztam velük, viszont egyáltalán nem jöttek be. Az AvP miatt viszont muszáj volt egy próbát tennem ezzel a hulladékkal is.

Vagyis hát, ez egy tökéletes képregény, privátban írjon, akinek kell a gyűjteménybe, jóárasítva megbótoljuk…

Na de komolyra véve a szót, ez a képregény nekem egyáltalán nem tetszett. Nyilván megvan a közönsége, de az biztos, hogy nem én vagyok. Szép, de üres.

Bélu

img_20230705_132009.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr4618160540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása