Hétköznapi Geekságok

Iron Sky - Coming Race

2024. április 03. - Gubán Bélu

Régen tervben volt nálam, hogy megnézzem az Iron Sky 2019-es folytatását, a Coming Race-t. Az első rész kellemesen elborult trash volt, de volt hangulata. Az Iron Sky készítői úgy látom, továbbra sem szedik a gyógyszereiket, amiket számukra a kezelőorvosaik felírtak. Kellene. Én megnéztem, hogy nektek ne kelljen.

A Coming Race trailerét látva az alkotók a teljes történetet és a film összes jó pillanatát elspoilerezik, pedig nem sok van ilyen: űrhajózás, dinoszauruszok, utazás a Föld középpontja felé. A másfél óra nem egy hosszú játékidő, a végefőcím is levesz, de éppen elég is ennyi belőle.

Amire az első részből emlékszem, hogy a második világháború lezárását követően a náci Németország leszármazottai a Hold sötét oldalán vernek tanyát, és készülnek a nagy visszatérésre. A Föld és a Hold között háború kerekedett, aminek atomcsapások sorozata lett a vége, így a Föld lakhatatlanná vált. A földi menekültek a Holdon élnek tovább egy horogkereszt alakú holdállomáson.

De nem sokáig, ugyanis Wolfgang bácsi, a kedves világuralomra törő holdnáci visszatér, és elmeséli főszereplőnknek, hogy a náci vezetőség, főleg Wolfgang és Hitler bizony gyíkemberek, akik sok millió évvel korábban érkeztek a Földre, hogy benépesítsék. Wolfgang kísérletezi ki az első embert valami törpemajomféléből, és ő csak jót akar nekik. Na persze! Kiált fel az eszes néző. Ismerjük mi ezeket, nem hiszünk nekik.

A főszereplőnk édesanyja a holdbázis vezetője, nagyon beteg, viszont Wolfgang szerint a Szent Grál megmentheti bárki életét, így főszereplőinket a Föld középpontjába irányítja egy három részből álló rajzolt térképpel. Sima ügynek ígérkezik. Csészealjukkal a szedett-vedett banda lerepül a föld alá, majd ott egy a világ vezetőiből álló kolóniával találkoznak, akik beidomították a dinoszauruszokat. Persze ezek is mind gyíkemberek, ahogyan Steve Jobs is. Szegény biztos forgott a sírjában, amikor ezt a filmet először leadták.

Hitler berág, amikor ellopják tőle a Szent Grált, ami az elveszett világ ökoszisztémáját működtette, és Holdra száll utánuk a kedvenc T-Rexével, aminek hátán belovagolva boldogan kiáltja az ég felé, hogy „Si3g H3il! Mutterfickers!”

Ez a film egy alpári blődség, és fullba nyomja a kretént. Következetlen, és unalmas. A néhány akciódús jelenet is csak pár másodpercig tart, látszik, hogy a CGI elvitte a büdzsé nagy részét (na meg Udo Kier, aki maga se egy ma született kezdő színész, karizmatikus figura, biztos meg volt az ára). A színészi játék rettenetes, a párbeszédek egy-két kivétellel borzasztóan alulírtak, primitívek, és vontatottak. A humora olyan fárasztó, hogy emberkínzásnak is nevezhetnénk, egyszer egy sóhaj fájdalmamban azért elhagyta a számat.

Az Iron Sky első része sem egy combos alkotás, de a második le tudta körözni. Megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánlom. Azért a CGI-os részek tényleg jól néztek ki, csak rövid ideig tartanak. Aki csak T-Rex háton lovagló Hitlert akar látni, annak legyen elég a trailer.

Förtelem.

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr5418368329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása