Hétköznapi Geekságok

Southern Bastards

2024. május 13. - Gubán Bélu

2024-ben végre folytatódik a Southern Bastards – Déli Rohadékok hazai kiadása a Pesti Könyv Kiadó jóvoltából. Ennek mi nagyon örülünk, mert Jason Aaron és Jason Latour sorozata a kedvenceink között van.

Az alabamai kisváros mocskában dagonyáz a harmadik könyv is, ezúttal 6 füzetnyi tartalommal. Marha gyorsan bedaráltam. Letehetetlen olvasmány. Aaron rohadt jó író, nagyon jól eltalálja ezt az életszerű, hihető környezetet, így az olvasó tényleg el tudja képzelni, milyen lehet az élet ezekkel a rohadékokkal ott délen. Mert az alkotók az életből merítettek a történetükhöz.

A mostani kötetbe egy kis misztikum is került, kíváncsi vagyok, mit kezdenek vele a sorozat további részeiben. Mondjuk ha jobban belegondolunk, amikor Earl megkapja a villámcsapás által a fegyverét, az is eléggé ilyen volt. Akkor nem is szóltam.

A kötet most minden fejezetben más szereplőt mutat be nekünk. A tragikus életű sheriff, a majdnem agyonvert gyerek az előző kötetből, a kedves ministráns, aki szeretne jót tenni egy elveszett lélekkel, a vadász, aki új prédára les, a megint piszkos játékot űző Boss edző és a „hazatérő” Roberta, akinek valami bűzlik Alabamában. Miközben a magát istennek képzelő Boss kap egy-két sallert az élettől, emellett, bár nem tudja, többen is kinézik maguknak. Ez érdekes lesz. Remélem nem kell sokat várni a folytatásra.

Ez a sorozat nem enyhül. Fordulatos, brutális, szókimondó, feszült, több helyütt naturalista, és telis-tele van utálni való suttyóval. Azért akad néhány jobbnak tűnő arc is, de hogy lehet-e őket szeretni, már más tészta. Tökéletes thriller ez, a lelked mélyéig hatol.

Ilyen ez, amikor Aaront hagyják írni, és egy jó kötet után nem kezdik el neki megmondani, hogy mit is kellene összehozni. Ez a sor nem járt úgy, mint a Mennydörgés Istene, ami a Marveles bérmunka mintapéldánya. Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy egy ilyen stílusos, könnyeden író alakot hogy tudtak úgy lelombozni, hogy egy tökéletes Istenölős sztori után politizáló istenekre és elfekre, meg hasonló mondjuk ki, unalmas és ötlettelen sz@rokra adta a fejét. Na de azt felejtsük is el.

Visszatérve az eredeti témához. A Déli Rohadékok egy nagyon jó sor. Szerintem 16-os karika ráfér, szóval csak így merem ajánlani. Vegyétek minél többen, hogy folytatódhasson a sorozat.

A képek a Pesti Könyv oldaláról származnak a beleolvasóból.

(B)

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr1018402411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása