Hétköznapi Geekságok

Kázmér és Huba

2024. július 17. - Gubán Bélu

Az egyik kedvenc képregény sorozatom a Kázmér és Huba. Bill Watterson írta, rajzolta, egyebek. Anno a jubileumi válogatással már megismertettem olvasóinkat, de a két rosszaságból sosem lehet elég.

Gyerekként a Garfield magazin lapjain olvastam Kázmérékat, és őszintén kétlem, hogy bármit is értettem volna belőle. Persze Kázmér viselkedése egyértelmű, illetve az ebből adódó humorfaktor, de a szülők, akiknek nincs neve sokat tesznek hozzá az egészhez.

Kázmér nem egy szokványos nyolcéves. Watterson olyan gyereket álmodott papírra, amilyet ő sose nevelt volna szívesen. Kázmér a szülők rémálma, mindenre van riposztja. Fantáziavilága összetett, és amit ő valóságnak él meg, azt nyilvánvalóan senki sem látja rajta kívül. Mégis van sokszor kapcsolat a gyermeki játékos képzelgés és a valóság között.

A sorozat zseniális. Watterson őszintén lehet büszke saját magára. Olyan képregény a Kázmér és Huba, amin sokszor felröhögök, akárhányszor is olvastam már. Minden képsor más, nincs két ugyanolyan poén.

És arra is jó, hogy bevonzzon embereket az olvasás felé. Amikor apám meglátta, hogy a Hómutánsokat olvasom, belelapozott, és egyből le is csapott az egyik Kázmér kötetemre.

A képek a Vérszomjas Hómutánsok Támadásából vannak lőve (Vad Virágok Könyvműhely, 2010. május).

(B)

Ui. További képekért keressétek facebook oldalunkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr2718447305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2024.07.18. 00:06:53

S szerencsére a mai napig nem adta el a jogokat rajzfilmesítésre.

Gubán Bélu 2024.07.18. 10:10:06

@gigabursch: az egyik könyvben ki is tér erre hogy volt egyszer egy buktája, mert eladta vagy el akarta adni, pontos nem emlékszem, és utána visszakozott. Kázmér és Huba még bögrére sem kerülhet.

Lobo Marunga 2024.07.18. 17:46:50

Egyértelműen a legjobb képregény. Valószínűleg pont a kereskedelmi jelleg szerzői korlátozása miatt. Csinálta, amíg tudott vele mondani valamit, vagy amíg szórakoztató volt vagy mittomén, de nem addig, amíg mindenki meg nem unja.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2024.08.23. 09:02:07

A mai napig zseniális minden csíkja!

És hálistennek ez a sorozat, az összes kötet magyarul is, szépen is megjelent!
süti beállítások módosítása