Hétköznapi Geekságok

Blacking Out képregény

2024. június 26. - Gubán Bélu

Frike Comics-éknál 2024-ben sem ülnek a babérjaikon. Rengeteg képregény jelenik meg náluk, és egyre szélesebb palettával állnak a hazai képregény-nagybani általuk kibérelt helyén. Ezúttal egy amerikai cuccot olvastam el tőlük. Egy ötvenpár oldalas füzetet, aminek a címe: Blacking Out.

A képregény anno kickstarter kampány útján jelent meg először néhány éve. Chip Mosher írta, Peter Krause rajzolta, és Giulia Brusco színezte. Na de ez alapján nem lehet eldönteni, mennyire van szükségünk egy ilyen képregényre. Nézzük a részleteket.

Egy kaliforniai tűzvész idején járunk egy koszfészekben, ahol egy gyilkossági per is éppen zajlik. Egy idős fószert gyanúsítanak a saját lánya megölésével, akit felgyújtva találtak meg a kiégett erdő kellős közepén. Valaki azonban nem hisz a vádaknak, és felbérli Conradot, a bukott zsarut, hogy nyomozza ki, ki lehet a valódi gyilkos.

Conrad a nyomozása során mindenkit magára haragít. Az ürge egyáltalán nem szimpatikus, masszív alkoholista. Igazából maga a képregény borítója és már maga a címe is sugallja, mi lesz a történet megoldása. Talán, ha jobban megnéztem volna az elolvasás előtt, nem rágtam volna le a körmeimet. Mert izgalmasnak izgalmas.

Amúgy tényleg egy jó kis sztori ez, viszont szerethető karakterekkel nem találkozunk benne. Krimi, annyira sok újat nem hoz, alkoholistákkal is tele van már a padlás. Viszont annyit a képregény javára lehet írni, hogy az alkoholizmusból egyáltalán nem csinál viccet, inkább komolyan veendő problémaként jeleníti meg (és ez egy jó üzenet).

A képregény hazai kiadása szép megjelenésű füzet, hasonló, mint anno az Outcast-nél, csak ennek masszívabb papír a borítója.

(B)

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr4818435273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása