Hétköznapi Geekságok

Dragonero Conan első füzet

2024. augusztus 21. - Gubán Bélu

hqdefault.jpg

2024-ben belekóstolhattunk a Frike Comics jóvoltából Dragonero és Conan közös kalandjába egy kis füzetke erejéig. Ezt hoztam el ma nektek.

Sajnos a füzetben lévő képregényt nem több, mint 10 perc alatt elolvastam, még úgy is, hogy némelyik képet nézegettem is huzamosabb ideig. De felvidít a tudat, hogy jön a folytatás is hamarosan, 170 oldalasnak ígért monumentális kötettel búcsúzik a Frike Kiadó Ian Aranilltól. Ez egyúttal szomorú is, mivel hiába rajongok annyira a sárkánygyilkos és barátai kalandjaiért, nem lesz, aki kiadja a csekély érdeklődésre tekintettel.

Na, de vissza a Conannerora. Luca Enoch és Stefano Vietti alkotta ezt is, izgalmasnak tűnik, hogy két ennyire hasonló, mégis különböző karaktert egy közös kalandra hívnak. A füzetben olvashatunk is erről, a főszereplők képregényes történetéről, megalkotásukról, világukról, hasonlóságukról és különbözőségeikről.

img_20240818_214017.jpg

Néhány oldalon Robert E. Howard és az olasz alkotók munkássága is bemutatást nyer, továbbá vázlatokat is nézegethetünk. Remélem a végleges kötet majd valóban méltó emléket állít a tragikusan fiatalon elhunyt írólegendának, és a nálunk hamvába holt Dragonero sorozatnak is.

Ismerve a kiadót, erre nagy az esély. Szóval... Egyébként is láttam, hogy micsoda gyönyörű kiadásai vannak ennek a sztorinak. Jó lenne valami olyasmit látni a kezeim között.

A sztoriról túl sokat nem tudok egyelőre írni. Erondárban megnyílik egy dimenziókat összekötő sárkánykapu, amin keresztül Hübériából átesik Conan és serege, akik hamusivatag közepén megharcolnak a vérfiakkal, pedig sárkányra mentek villantóval. Miután Conan a fürkészek fogságába esik, már csak egy rövid bemutatkozásra futja tőle Ian felé. Snitt.

Jöhet is a folytatás.

A 32 oldalas Sárkány Árnyéka füzet 500 db-ra korlátozott példányszámban jelent meg, a 312-est ne keressétek... ;)

(B)

img_20240818_214104.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr2718469131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása