Hétköznapi Geekságok

Képregényes humorbomba

2021. május 25. - Gubán Bélu

Sziasztok!

Az utóbbi időben sajnos elég sok megpróbáltatáson megy át mindenki, így nehéz jó kedvre derülni. Reméljük, hamarosan jobbra fordul a sorsunk. Addig is megpróbálok néhány vicces képregényt hozni nektek, amiknél olyan mértékben elkapott a röhögés, hogy taknyom nyálam egybefolyt. Hátha másoknak is szebbé tehetem ezzel a napját.

 

1. The Boys (Garth Ennis)

A fiúk nem semmik. Igazából a képregény majdnem minden oldalán van egy-egy olyan beszólás, ahol az ember orrán köpi ki az italát. Emellett a fiúk elég sokat is káromkodnak, ami megvallom, nekem nagyon tetszik. Nagy parasztok ők, de nagyon szórakoztatóak. Ők a szuperhősgyilkoló elit alakulat. Hughie éppen azért csatlakozik hozzájuk, mert a barátnője, akinek éppen megkérte a kezét, egy szuperhősbunyó közben elhalálozik. Ha ez még nem is annyira vicces, azért a képregény tartogat sokkal durvább dolgokat is. A szupererővel ugyanis szuper libidó jár, szóval némelyik szuperhős még az unokaöccse csincsilláját is magáévá teszi (erről a pszichológusának beszél). Természetesen a kisállat nem élte túl az aktust, de több is veszett már Mohácsnál.

 

2. Transmetropolitan (Warren Ellis)

Na jó, ha az előző képregény vicces, ez überüberüber… vicces. Spider Jerusalem egy kábítószerfüggő újságíró, aki mindenkivel kibabrál. A képregényben kábszerezik, iszik, betelefonálós műsorokban trollkodik, aminek az eredménye a műsorvezetők tömeges öngyilkossága. Mindezt egy cyberpunk világba helyezte el az író (bizonyos Warren Ellis). Spider akkora paraszt, hogy az ellene nyomozó intelligens beszélő kutyát kiherélteti, aki ezért soha nem felejti el őt. Sokat röhögtem a beszólásain, és a fordítók remek munkát végeztek a képregénnyel (Fumax Kiadó). Egy kis ízelítő:

„Te bunkó kis retek! Figyelj, kell valaki, aki eljátssza nekem a gyógyszertárat.”

 

3. Café postnuclear

Kedvenc Mad Maxes képregényünk egyik oldala az irodám falát is díszíti. Főhősünk a sivatagban a gyönyörű, disznóólakkal körülvett vendéglátó egységben keveri a zűrt. A bár hirdetőtábláin a pacal és a „mesztelen nök” ígérete áll.

 

4. Quantum és Woody (Valiant)

Q és W fantasztikus páros, testvérek, vagyis hát mostohatesók. Woody egy igazi semmirekellő, egy élősködő a tisztes család csecsein. A képregény rengeteg szituációs poénnal operál. Például amikor a tetőtől talpig jelmezben lévő Quantumról egy járókelő simán megmondja, hogy afroamerikai, mert olyan „a hangja”. Vagy amikor Woody segge vájatába fröccsen egy hulla. De eleve, amikor megszerzik az erejüket, lerobban róluk a gatya, és úgy kell szembenézniük az őket körülvevő rendőrökkel. És a kecske. Na… róla ne is beszéljünk.

 

5. Saga (Image)

A gonosz ronda űrmagzatok világában bóklászva az olvasó sok helyen felröhöghet. A Saga a maga naturalisztikus ábrázolásmódjával, szituációs humorával sokszor megnevettetett. Ha jól emlékszem, a dinoszauruszon lovagló Robotherceg dinója kimúlik egy garázsbejáróban, és a tulaj felháborodva jegyzi meg, hogy ezt is majd neki kell eltakarítania…

 

6. Violátor

Spawn örök ellenfele is kapott anno egy fantasztikus képregényt. Alan Moore zseniális, örök, és ritka beteg humora nagyon jól áll a karakternek. A démoni testvérek harca és egymással kapcsolatos ugratásai sokszor morbid humort rejtenek, és ebben a képregényben találkozhatunk a Megrovóval, aki elnáspángolja, megbünteti, leszidja, megrója, stb. a rosszfiúkat. A képek között láthattok egy Violátornak maszkírozott Alan Mooret is, aki így se mondható szépnek, de nem is ezért szeretjük. ;)

7. Judge Cal (Dredd – a nap, amikor meghalt a törvény)

Caligula bíró cselszövésekkel teleszőtt története rengeteg vicces jelenetet tartogat a sok drámai esemény mellett. Az egyik ilyen, amikor a csalódott Cal bedunsztoltatja az egyik strómanját a csemegeuborkák közé. Mellesleg helyettesévé teszi az aranyhalát Judge Fish néven. Ez hülye. :D

Remélem tetszett a gyűjtésem.

Keressetek minket facebookon is további képekért:

https://www.facebook.com/hetkoznapigeeksagok/

Bélu voltam, sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr2716567084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása