Hétköznapi Geekságok

Walking Dead: The Alien képregénybemutató

2021. június 25. - Gubán Bélu

Sziasztok!

Személy szerint én nagyon élvezem, ha visszatérhetek egy-egy képregény világába, még azután is, amikor már esetleg a fő sornak vége van. Most a Walking Dead: Alien című kötet segítségével ismét visszatérhetünk a járkáló holtak birodalmába.

Az Alien Barcelonában játszódik, valószínűleg nem sokkal a járvány kitörését követően. Brian K. Vaughan (Saga sorozat) írta és Marcos Martin rajzolta.

A képregény nem hosszú (72 oldal), viszont „oversized hc” (tehát nagyméretű keménykötéses albumszerű cucc), és nagyon szép kiadás. A kötetben a képregényen felül vázlatokat is találhatunk az alkotóktól, főleg a rajzokért felelős Martintól, hogy mikor mit „követelt tőle” Brian (az író), tehát hogy hogyan képzelte el a karaktereket, és végül hogyan sikerültek ezek. Ja és egyébként a belső borító lap, és első lap olyan fekete papírral van ragasztva, ami érintésre, mint a textil hatású szalvéta, csak kicsit merevebb. Nem hagy a kezed rajta ujjlenyomatot, és szépen lapozható az egész. A minőségre adtak, az biztos.

A képregény viszonylag jól hozza a Walking Dead hangulatát. A zombiktól nyüzsgő városból két élő szeretne kikecmeregni a tengerpartra, hogy útjukat az Egyesült Államok felé folytassák az óceánon át. Jeff amerikai bevándorló, míg Claudia helyi származású.

 

SPOILER!

 

Jeffről csak a végén derül ki, hogy egy bizonyos Ricknek az öccse, bár a vezetéknevét nem tudja elmondani Claudiának, sejthető (és a Walking Dead Wiki elárulja nekünk), ő bizony Rick Grimes öcsikéje. Bár a fő sorból nem is rémlik, hogy Rick valaha is említette volna az öccsét.

 

SPOILER VÉGE!

Marcos Martin rajzai eltérnek a Charlie Adlardtól megszokottaktól, sokkal kedvesebb, rajzfilmszerűbb az ábrázolásmódja, néhol erős skicces beütéssel, mintha befejezetlenek lennének a rajzok. Igazából nem mondanám, hogy rondák, de a zombik fintorai, a viccesnek kinéző (haláli) fejek sokszor kizökkentenek a hangulatból. Viszont az utolsó fekete kétoldalas panelen visszarángat a sztori a zombi apokalipszis kilátástalan közepébe, de akkor már vége az egésznek, az Isten szerelmére!

Rajongóknak egyébként kötelező darab.

Bélu voltam, sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr6216594420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása