Hétköznapi Geekságok

Augusztus huszadikai királyságok

2021. augusztus 20. - Gubán Bélu

2.jpgMindenkinek boldog augusztus 20-át kívánunk. Szent István király és az államalapítás ünnepének apropójából hoztam nektek néhány király cuccot. Értitek… király. Ezek a cuccok mind a gyűjteményem részei. Kérdezhetnétek tőlem, mégis, hogy fér el ennyi minden egy lakásban. Elmondom: okosan kell pakolni. De erről majd később.

A gyűjteményem második egyben egyik legbecsesebb darabja az Elder Scrolls V.: Skyrim Collectors Edition, ezen belül is a 12 inch (30 centi) magasságú Alduin szobra. Alduin, az időutazó fekete sárkány a világot akarja elpusztítani, ez a szobor viszont a pénztárcádat. Anno (2013. környékén) nagy szerencsém volt vele, mert egy közeli városban hirdettek egy ilyen szobrot elég jutányos áron, viszont a kicsike mára csak igen borsos áron szerezhető be. Megsúgom, Amazonon még találni ilyen, 230 dodóért, plusz a vám. Az aprót meg tartsd meg, Te mocskos állat.

A szobor gyönyörű kidolgozást kapott. A fekete sárkány bömbölő feje, a testét borító pikkelyek, a hátán található tüskék, vagy a szárnya mind-mind igazinak tűnnek. Talán az összképet csak a Rúnakő rontja cseppet, amire elhelyezhető. Az igencsak gyenge műanyag, de ez csak közelről látszik.12.jpg

Maradjunk a sárkányoknál továbbra is. A Toybiz Gyűrűk Ura témában 2003-ban adott ki egy igencsak impozáns Fell Beast akciófigurát, hozzácsapva egy gyűrűlidércet. Annak ellenére, hogy nagyon szeretem a filmeket, nem vagyok nagy Gyűrűk Ura gyűjtő, viszont emellett a gyöngyszem mellett nem mehettem el szó nélkül, csaknem a megjelenése után 15 évvel sikerült szereznem egyet. A féregfejű jószággal csak annyi a probléma, hogy sehova nem fér. A szárnya 32 inch (több, mint 80 centi) fesztávolságú, tehát ez már egy óriási dög. A nyeregbe bele lehet ültetni a gyűrű lidércet, csak hogy tovább borzoljuk a szobánkba tévedő vendégek kedélyeit (nálunk a szekrény tetejéről les a drága)

A nagy szárnyfesztávolsága és súlya miatt elég nehezen pózolható darabról van szó. Lehet találni neten néhány olyan képet, ahol a szárnyainál felfogatva a plafonról lóg le, mintha éppen denevérként a hajadba szeretne beletúrni. Nálam, ahogy mondtam, a szekrény tetején álldogál, viszont egy Alien figurától kölcsönzött támasztékkal ki kellett a nyakát peckelni, mert orra bukna.

14.jpgEnnyi erővel lehetne a Sárkányok Tánca is a posztom címe, mert mi más lenne még királyi cucc, mint a Noble Collection 4,5 inches méretű Game Of Thrones bébi sárkányai. A kis tündérkék szobrai hárman háromféle pózban állnak, és rendkívül kidolgozottak. Talán Drogon (a fekete) figurája lehetne kevésbé rajzfilmszerű, de már megszoktuk, hogy ilyen nagy szemekkel néz a külvilágra. Igazából mindhárman nagyon cukik, aki végignézte a sorozatot, az tudja, hogy később már annyira nem azok.

20.jpgMaradjunk a szárnyas fenevadaknál továbbra is. Tudjátok sokan, hogy viszonylag sok (az asszony szerint nagyon sok) Spawn figurám van. Nagyon szépek mind, de egy-kettő kiemelkedik a tömegből. Ezek a Wings of Redemption figurák, amik a Spawn szerintem legjobb története, az Armageddon alapján készültek. McFarlane papa tudja, hogy mit csinál, már ha a figurákat nézzük, viszont amikor megjelentek, koromnál és érdeklődésemnél fogva nekem halvány lila fingom sem volt, hogy léteznek egyáltalán. Később viszont szerelmes lettem ezekbe a figurákba, és egyik gyűjtői célom volt, hogy legalább egy Wings of Redemption  Spawn a polcomra kerüljön. Mert hogy ebből is volna ám még több. Nekem a kitárt szárnyú (inkább szoborszerű) figura van meg, és a cover series (21-es széria) 6 inch méretű figura, aminek a szárnya szilikonszerű anyagból van, így olyan puha az esése, mintha a testét körbe akarná ölelni a tollas szány. Sajnos ez utóbbi ma már több Szent István király arcképével ellátott bankjegybe fáj, mert olyan ritka és keresett. Nem is csodálom. Ikonikus momentum, rendkívül szép kidolgozásban.

Pihenjetek az ünnepen, este meg nézzétek a tűzijátékot, de legfőképpen vigyázzatok magatokra. A cikk végén pedig nézzetek meg néhány képet a fent kivesézett figurákról.

Bélu voltam, sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr1616663204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása