Hétköznapi Geekságok

Elmebeteg szuperhősök

2021. augusztus 30. - Gubán Bélu

Ahogy régen egy tanárom mondta, senki sem normális. Csak van olyan ember, aki közelebb áll hozzá, és van olyan, aki távolabb áll tőle. Természetesen senki sem tökéletes, mindenkinek vannak hülye szokásai, viszont akiket ma hoztam el nektek, mindegyikükre ráillik egy elmebetegség kórképe. Depresszió, skizofrénia, mánia, vagy fóbia, sok finomságot rejteget ez a mai étlap. Olvassátok szeretettel.

Depresszió, melankólia, lehangoltság – Lencsilány

Lencsilány a bájos sötét fürtjeivel nem más, mint mindannyiunk depressziója lerajzolva. Lencsilány félénk, visszahúzódó kislány, a babájával beszélget (ezt írjuk annak rovására, hogy gyermeki a fantáziája), és minden kalandjában meghal valaki, vagy valakik, míg végül a Fekete Csönd mindent elnyel szőröstől-bőröstől. Elég depresszív képregény, de pont ezért szeretjük.

Szorongás, stressz

Ismertek biztosan olyan embert (én nem), akiből a stressz kihozza a vadállatot. A szorongásra, a mélyben elfojtott vadállatra nem más a legjobb példa, mint Hulk! Dr. Bruce Banner vadabb énje akkor tör elő belőle, amikor valami miatt idegessé válik, és jaj annak, aki ilyenkor a közelében tartózkodik! Hulk tör, zúz, és zúz tör, ilyen sorrendben. Néha azért megmenti a világot.

Skizofrénia

orszem_2.jpgA kedvenc szuperhősöm az Új Bosszú Angyalai érából az Őrszem. A valaha élt legerősebb Marvel szuperhős. Ki más tudná a hősök közül egyetlen mozdulattal egész Asgardot a földdel egyenlővé tenni? Magán kívül még két énje van: Bob Reynolds, és az Üresség. Bob a civil énje, az Üresség pedig az ősellensége (azt hiszi róla, hogy ha ő jót tesz, a másik ellentételezésként valami katasztrófát idéz elő). Lényegében szegény Őrszem annyiszor esett át agymosáson, hogy a végén már a szanaszét szabdalt elméje összes énje ellene fordul. Amikor a Zöld Manó vezette Bosszúállókhoz csatlakozik, ott már szegény egyáltalán nincs képben, és Asgard ostroma után sajnos csak egy út maradt számára (sírva könyörög Thornak, hogy sújtsa halálra pörölyével, aki örömmel teljesíti utolsó kívánságát). Hihetetlen karakter.

Szenvedélybetegségek

vasember.jpgAlkoholista, esetleg kábítószerfüggő szuperhős? El tudtok ilyet képzelni? Én igen. Mindenki szeretett Vasembere az Öt rémálom című képregényben küzd a pia elvonási tünetei ellen. Az alkoholista Tony Stark egy arrogáns seggfej, mindenkivel lekezelően bánik, és kibírhatatlan. A Marvel filmes univerzumában megjelenő gyerekbarát Vasember maximum bottal ütheti a nyomát… És ha már az emlegetett kábítószer. Szerintetek ki lehetne jobb példa a kábítószerfüggőségre, mint a magát az M-nap után egy mutagén gázzal ismételten mutánssá tévő Higanyszál, aki addig tolja a cuccot, amíg ki nem nő neki a poliplába.

halal.jpgFóbiák

Megvallom nektek őszintén, félek attól, hogy egy kiskacsa figyel az ablakomon keresztül. Viszont Halál bíró a rózsaszín cukiságoktól és a plüssállatoktól fél! Amikor a Batman/Dredd egyik részében a Madárijesztő pofánlövi a félelem gázzal, szegény Halál bíró ilyen cukiságokat hallucinál össze, és eléggé fájdalmas fejet vág.

Kényszeres viselkedés

Oh. Ez most +18 kategória lesz. Kényszeres viselkedésre a számomra legegyértelműbb példa a The Boys című képregény, annak is az erotomán szuperhősei. Mit is jelent ez? Ugyanazt, mint a nimfomán. :D Szóval ezek a szuperhősök hajszolják a szexet, minden élő ember veszélyben van tőlük, és nem hátrálnak meg attól sem, hogy ha megkívánják az unokaöcsük kiskedvencét.

Ez egy durva lista volt.

További képekért katt a facebook oldalunkra!

Bélu voltam. Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr4616668582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steery 2021.08.31. 13:21:53

Jessica Jones a tökéletes alkoholista, pasifaló, rendetlen, trehány szuperhős nőszemély. Kész mentális tanulmány az élete.

Gubán Bélu 2021.08.31. 13:24:54

@steery: nyilvánvaló, hogy a blogbejegyzés terjedelme miatt nem került sor több személy felsorolására sem. AMikor már megírtam, akkor jöttem rá, hogy skizofréniára és egyéb nyalánkságokra még ott lett volna még Deadpool. Viszont neki más jövőt szánunk itt a blogon amúgy is.
süti beállítások módosítása