Hétköznapi Geekságok

Vérvörös Birodalom

2021. szeptember 02. - Gubán Bélu

1.jpgValaha volt egy Birodalom, A Galaktikus Birodalom. Béke, egyensúly uralkodott a galaxisban. Aztán jött az az átkozott Skywalker, és mindent elrontott. Megölte a Császárt, megtörte a birodalmat. Aztán a Császár ismét eljött, de testőre, az áruló Carnor Jax megölte. Az összes klóntestével együtt. Ezzel végleg véget vetve a Galaktikus Birodalomnak, vagy mégsem?

Carnor Jax magát császárnak kiáltotta ki, viszont egy valamivel nem számolt: Kir Kanos, egy másik császári testőrgárdista túlélte a vérengzést, és bosszút esküdött. És az Ő bosszúja kegyetlen lesz, és hosszú, és véres.

A Vérvörös Birodalom képregény szerintem a legszebb itthon megjelent Star Wars képregény. A Szukits Kiadó tényleg nagyon szép munkát végzett ezzel az impozáns méretű (500 oldalas), keményfedeles cuccal. Amellett, hogy a megvalósítása is remek, a története ugyancsak.

A Birodalomban a sithek után szerintem a második legrettegettebb harcos népség a császári testőrgárdisták. Ez a képregény bemutatja, hogy miért is van ez. Bepillantást nyerhetünk a gárdisták kiképzésébe, életükbe, a császárhoz fűződő viszonyukba. Ebben a képregényben nincsenek jedik, se sithek (csak érintőlegesen), csak hús vér harcosok, akik a Császárért még az anyjukat is megölték volna.

A Császár halálát követően Kir Kanos, az utolsó, az Uralkodónak tett esküjéhez hűen élő császári gárdista mindent meg tesz annak érdekében, hogy ura halálának okozóit, és az azon nyerészkedőket eltegye láb alól. A hűsége csak vele együtt halhat meg.

3.jpgKir Kanos annak ellenére, hogy nem tekinthető egy kifejezetten „jó” karakternek, kőkemény, zord, de mégis szerethető. Az olvasó végig aggódik, hogy vajon mikor érhet véget a kalandja ennek a bolondnak, aki egy szellemért harcol még mindig.

Szerintem megér egy misét. Nekem ez a legkedvesebb Star Wars képregényem, pedig alig vannak benne Skywalkerek.

A képregény végén terjedelmes karakterleírásokat kapunk, amikből megtudhatjuk, milyen események vezettek a Vérvörös Birodalomig.

Az eredeti sor 1997-2012 között futott a Dark Horse Kiadó gondozásában. Itthon a Szukits Kiadó adta ki 2020-ban.

Bélu voltam, sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr7016671820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása