Hétköznapi Geekságok

Venom 2. - Vérontó

2021. október 14. - Gubán Bélu

outfubpesf48yvqt0ss8s3eic3d.jpgNéhány éve nagyot durrant a mozikban a Venom első része, ami sokak kedvenc halálos védelmezőjét egy póknélküli univerzumban gondolta újra. Nekem nem hiányzott belőle a Pók, viszont tudjuk, hogy a képregényekben nélküle igazán nem lenne Venom. Mégis a film nekem nagyon bejött akkor. Egy pörgős, imitt amott horrorisztikus elemeket felvonultató, jó humorú film lett.

Amit akkor hiányoltam belőle, hogy annak ellenére, hogy simán lehetett volna belőle egy jó kis kaszabolós, vérengzős horrort eszkábálni, a készítők mégis maradtak az alacsony korhatárbesorolású, híg limonádéba illő akcióknál. A Venom második részének elővásárolt jegyén 18-as karika virított, amit jó kedéllyel fogadtam. Lehet, hogy a készítők mégis meggondolták magukat, hallgattak a rajongókra. Tibi felvilágosított, hogy bizony ez csak PG 13-as korhatárbesorolású, nálunk, a (képmutató) jogszabályi környezet miatt sikerült 18-as korhatárba besorolni.

Igaza volt Tibinek. Ismét. Ismét a pénz győzött, így kaptunk egy Tesco gazdaságos minimum vérontást. A jogi hercehurcák engem nem igazán érdekelnek a filmmel kapcsolatban, már követni sem lehet, éppen melyik karakter kié, ezt a film készítői is megunták. De erről majd később.

A történet maga a Maximum Carnage képregényen alapul, van benne egy ismerős főgonosz is (Sikoly), akivel egy kétes szerelmi szál is kialakul. Woody Harrelson jó arca volt Cletus Kasadynek, Tom Hardy ismét lubickol a szerepben. De mégis mi az oka annak, hogy én, mint rajongó kicsit keserű szájízzel jöttem ki a moziból. Ehhez hozzájárulhatott, hogy a képregényekhez annyi köze van, hogy ellőnek egy-egy képregénycímet húsvéti tojásként, mint a „legyünk mi a Halálos Védelmező”, vagy, hogy „Kezdődjön a Vérontás”. Szerintem rohadt kínos húzás.

A cselekmény, amint mondtam, minimum vérontás, közelében sincs ennek a kiherélt gyilkolászásnak ahhoz, amit ígért a dolog. Igazából elég sok rendőr meghal, de rajtuk kívül nem sok mindenkit lehet a halotti anyakönyvi hírekben szerepeltetni.

A film a szokásos klisékkel operál, mint például a már agyonhasznált szakítás a film közepén, hogy aztán újra összejöjjünk és megmentsük a világot. A film humora pedig ezúttal kimerül egy-két csúnya szóban.

A történet vége sejthető. Viszont egy spoilert megeresztek a stáblista utáni jelenethez.

SPOILER KÖVETKEZIK

Olyan jól működhetett volna ez a karakter az MCU-n kívül. Miért kellett ezt most így ellőni? Gondolom a pénz fontosabb, mint a kreativitás.

SPOILER VÉGE

Összességében a film 3 leharapott fej az 5-ből. Ebben sokkal több minden lehetett volna, viszont elbaltázták, és rohanunk ismét az „anyacég” karjaiba, kérlek, szoptasd a Sonyt mérhetetlen pénzzel teli csecseiden kedves Marvel, jól ellesztek ti együtt. Nem tudom, mikor elégeljük meg azt, hogy folyamatosan hülyének néznek minket.

Bélu voltam. Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr3816721274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása