Hétköznapi Geekságok

Spawn 23.

2021. december 03. - Gubán Bélu

img_20211120_123152.jpgElőre szólok, hogy a bejegyzés SPOILEREKET tartalmaz a Spawn 185-200 részét tartalmazó, szám szerint 23. keményfedeles Spawn kötethez. Szóval csak saját felelősségre olvassátok el. A lelki sérülésekért nem vállalok felelősséget (a konkrétumoknál jelzem a spoilerveszélyt)

A Spawn 22. kötete nekem kellemes csalódás volt. Az Armageddon utáni történéseket szerintem nagyon jól eltalálták, egyszerre volt szép, és a története is jó volt. A 23-as is szép. A története? Hát. Nem rossz, nem rossz, de mégis hatalmas csalódás.

A kötet rajzai nem annyira hullámzóak, mint az előzőé volt. Összességében a McFarlane-Capullo vonalat imádom, és ez a kötet nem mozdul ki erről a mezsgyéről. Egyébként Capullo mester és Toddpapa is rajzolt a kötetbe néhány történetet. Írói vonalon meglepetés volt Robert Kirkman neve, akit szeretek, de azt a néhány oldalt, amit írt, igazából ki se tűnt a többi sztori közül (prológusokat írt a kötetbe).

A Spawnnal sokaknak az a baja, hogy ismétli önmagát. És most már nekem is ez a bajom vele. Lényegében ez a 15 füzet a Violátorral operál, csak már semmi humoros nincs a jelenlétében. A Bohóc teljesen elvesztette a humorát, ahogy öregedett, átvette Spawn korábbi mesterének, Cognak a szerepét. Ismét lejön egy angyal, aki Spawn életére tör, és visszatér a Megváltó (Redeemer) is. Ja és ha valakinek még rémlik a Szörny nevű bolond a Spawn korábbi történeteiből, szóval ő is visszatér, csak ő nem a Szörny, hanem valaki más költözött a testébe.

A kötet rajzainak brutalitása továbbra is nagyon tetszik, és továbbra is gyönyörűnek találom (kivéve talán a 200. füzet harcos rajzai, amik már egy más, éles, kockásabb stílust képviselnek).

És innentől kezdődnek a SPOILEREK!

 

img_20211120_180327.jpgA kötet elején Al Simmons megöli magát. Feladja. Számomra teljesen érthetetlen a dolog. Spawn egy utolsó leheletével Jim Downingnak adja az erejét, hogy miért? Az írók se tudják. Valamit zagyválnak a légióról (Spawn hadseregéről), de semmi sem tiszta.

Azért ismétli magát a történet, mert egy teljesen új Spawnt kell felnevelni, aki minden Spawnnál hatalmasabb lehet. Ebből már elegem van, de komolyan. Jim sztorija szerintem teljesen rendben volna, ha nem ölték volna meg kedvenc Ivadékunkat. Persze, Spawn világában semmi sem végleges, szóval Al még visszatérhet, de kinek hiányzik egy ilyen öngyilkos gyáva féreg?

Egyébként Spawn halálával a lelke egy darabjából létrejött egy még hatalmasabbnál hatalmasabb Spawn, az Ómega Spawn, így most már Al gonosz is. Köszönjük.

Egyébként ha már a nagy visszatérésekről esik szó, Malebolgia is él újra. Hála az Ördögnek. Már csak ő hiányzott.

 SPOILEREK VÉGE.

Ami még zavaró a történetben a már szokásossá vált önismétlésen kívül, hogy mindenki elfelejtette, hogy létezik Spawn. Amikor megjelenik, teljesen rácsodálkoznak, nem tudom, ezek hol éltek eddig. Az Armageddon meg mintha meg se történt volna. Az oldalakon egy csomó lényegtelen karakter felesleges, túlírt dumája kerül előtérbe, miközben ismét találkozhatunk egy ronda keresztapával, aki nagyon zabos Spawnra (ilyen is volt még az elején).

img_20211120_143719.jpgMiközben ellentmondásokba keverednek egymással az írók, ezért utóbb toldozgatnak-foltozgatnak hozzá a Spawn világának működéséhez. Ez kifejezetten a halálban mutatkozik meg. Akit meg akarnak ölni az írók, az meghal, akit nem, az majd visszatér, vagy már visszatért. De hogy miért, azt nem tudjuk meg, csak így van, mert csak.

Én úgy gondolom, hogy ez már nem az a Spawn, amit szerettem. És biztos vagyok benne, hogy a folytatás ennél csak rosszabb lesz. :D

Bélu voltam. Sziasztok.

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr516760566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása