Hétköznapi Geekságok

Pókember: Nincs Hazaút visszaszámlálás/ A Zöld Manó!

2021. december 11. - Gubán Bélu

maxresdefault.jpgSziasztok emberek, szerte a multiverzumban!

Mivel hamarosan közeleg a mindenki által várt Pókember: Nincs hazaút premierje, ezért úgy gondoltuk, ráhangolódásként felelevenítjük, hogy a trailerben látható arcok miről is ismertek.

Első napunk alkalmából: Norman Osborn, alias Zöld Manó következik.

Nem titok, hogy gyermekkorunk Pókembere számunkra az igazi Pókember, és nekünk az Ő ellenfelei voltak A NAGYBETŰS GONOSZOK. Közülük Norman Osborn volt az első, akit a zseniális Willem Dafoe személyesített meg fantasztikusan.

A filmbéli Manó eleinte jó ember volt, Peter (Tobey Maguire) kvázi mostohaapja, mentora, aki főszereplőnk legjobb barátjának, Harrynek (James Franco) édesapja.

Norman cége, az Oscorp gigavállalat csőd szélén áll, egy kísérleti stádiumban lévő szuper katona szérum és annak kiegészítéseként létrehozott fegyverarzenál (légdeszka, embereket szétporlasztó villanógránát, speckó páncél) viszont megmentheti.

intro-1583958405.jpgNorman a cég megmentéséért kísérleti patkányként fekszik a tudósok keze közé, és a kísérlet sajnos kudarcba fullad. Norman szupererős lesz, viszont elveszíti az ép eszét.

Pókemberre vadászva rájön annak titkos személyazonosságára, így nem csak Peter, de szeretett May nénikéje, és barátnőjelöltje, Mary Jane Watson is veszélybe kerül.

A film végén tudjuk, a Pókemberrel életre halálra hívott harcban véletlenül saját magát öli meg. Mivel a Pók ösztöne előre jelzi neki a háta mögül érkező, őt felöklelni készülő légdeszkát, ami pont Normant belezi ki.

Ezért is marha érdekes lehet, hogy mit akarnak az új film készítői a karakterrel...

Miért emlékezetes a karakter? Willem Dafoetól, és a jelmeztől. Legalábbis ami engem illet. Azért az a jelmez olyan, hogy nem csodálom, hogy May néni összecsinálta magát, amikor rátört a házában.

Mindenesetre remélem, hogy ugyanaz a Manó tér vissza, akit ismerhettünk már az eredeti trilógia első részéből. Erről árulkodik ugyanis a film oldalán a színészlista is. :)

Bélu voltam, sziasztok!

images_1.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr6216775036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása