Hétköznapi Geekságok

Stray Dogs képregénybemutató

2022. január 30. - Gubán Bélu

unnamed-6-1.jpgAmióta bevezették itthon ezt a „mindent megvámolunk, de duplán” dolgot a külföldi rendelésekre, megfogadtam, hogy nem rendelek többet külföldről. Aztán Tibi felvilágosított, hogy habár felszámol némi postaköltséget, a német Amazon oldalon azért lehet találni néhány ezer képregényt.

Az idei első rendelésem egy Image Comics pakk volt, benne egy Rat Queens és egy 2021. szeptemberében megjelent teljes Stray Dogs. Utóbbit vesszük ma górcső alá.

Az Image Comicsnál olyan sikercímek jelentek meg (számomra azok), mint a Walking Dead, vagy éppen a Spawn, de olvastam még Rick Redeemer Strange Girljét is, ami ugyancsak megér egy misét. Be is követtem a kiadót facebookon.

Tavaly szembejött velem a Stray Dogs. Néhány borítót láttam, igencsak szép rajzok, mintha egy Disney meséből léptek volna elő a kiskutyák. Szóval megtetszett, mint sok másik képregény, csak ezt valamiért soron kívül megrendeltem. Megérte.

Tony Fleecs és Trish Forstner képregénye olyan hatást gyakorolt rám, mint még egyetlen képregény sem. No, de miről is szól ez az egész.

A kötetben egy ötrészes minisorozat kapott helyet. Egy Sophie nevű kiskutya a főszereplő, akit a gazdája állatorvoshoz visz. Aztán snitt, egy bakancsos férfi viszi új otthonába a kiskutyát. Vajon mi történhetett?

Bizonyított tény (legalábbis a képregény ezt állítja), hogy a kutyáknak a rövid távú memóriája nem túl veretes. Szóval azt se tudják, mi történt velük a múlt héten. Lényegében ösztönösen működnek, beidegződések alapján viselkednek.

Sophie nem emlékszik a történtekre, ahogyan az új gazdája többi kutyája sem nagyon.

img_20220114_194032.jpg„-Hé! Nem találom azt a botot!
- Miféle botot?
- Hogyhogy miféle botot? Azt a szupermenő botot, amit abban a dobozban találtál.
- Egyáltalán nem emlékszem egy botra.
- Két nappal ezelőtt volt! Szórakozol velem?”

Szóval szegény ebek nem nagyon emlékeznek korábbi életükre, vagy, hogy egyáltalán ki kicsoda, míg Sophie egy ismerős ruhadarabot meg nem szagol…

„- A gazdátok… betört a gazdám házába… és várt rá. És amikor ő hazaért, ő megölte… és elhozott magával ide.”

Sophie és társai eszeveszett nyomozásba kezdenek az ismeretlen ház elrejtett zugaiban, és mindenhova beszagolnak, ahová gazdájuk megtiltotta nekik. De ami a fészerben várja őket, arra egyikük sem volt felkészülve. És sorban térnek vissza az emlékeik…

Ez a képregény egy ízig-vérig thriller Disney-rajzfilmes köntösbe ágyazva. Emellett a drámai végkifejlet miatt olyat tettem, amit még soha. Megkönnyeztem egy képregény végét. Az utóbbi idők legjobb képregényes élménye volt a Stray Dogs. Nem tudom, bármi tudja-e ezt überelni.

Ha bele szeretnétek kukkantani, a kiadó honlapján az első füzetet elolvashatjátok ezen a linken.

Bélu voltam. Sziasztok!

img_20220114_202453.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr4816813584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása