Hétköznapi Geekságok

Cy-gor Mcfarlane Mega figura

2022. április 12. - Gubán Bélu

img_20220328_203446.jpgSpawn univerzumában rengeteg olyan karaktert találunk, amik emlékezetesek maradnak, ha csak egyszer is láttuk őket. Elsősorban Todd McFarlane „örökölt” játékgyárában kell keresnünk a megoldást erre. Toddfather fantasztikusan rajzol, és amikor elengedte – legalábbis ami a rajzolást illeti – a gyeplőt, akkor is olyan arcokra bízta az Ivadék sorsát, mint pld. Greg Capullo, Angel Medina, Philip tan, vagy Brian Haberlin, csak hogy a kedvenceimet emlegessem. És ami szépen van megrajzolva, annak egyenes útja van a gyártósorra. :D

Szóval minden karaktere egyedi, mert ami megjelent a képregényben, a folyamatosan bővülő McFarlane Toys játékuniverzumában is jól mutathat. Akit viszont ma hoztam nektek, nála pont fordítva volt. Ugyanis ő először játék formájában jelent meg, majd került bele sokak kedvenc képregényébe (a Spawn #38-as számába, ami itthon a Spawn 6. kötetében található).

Michael Konieczni-nek hívták Al Simmons egyik barátját, katonatársát, aki, miután megtudta, hogy Alt hogyan ölték meg, nyomozni kezd, és sajnos emiatt a rosszabbik végére került annak a bizonyos cumizós rollernek.

img_20220328_202019_1.jpgMichael ugyanis hamarosan egy neuroátviteli kísérlet alanyaként ébred, és nem a saját testében. Az Egyesült Államok egy titkos katonai kísérletében a főemlősök (speciel itt: gorilla) genetikáját ötvöznék az emberével, amivel emberfeletti képességekre szert tevő, irányítható szuperkatona jönne létre. Frederick Willheim doki viszont elszámítja a dolgokat, és véletlenül egy agyátültetést hajt végre egy névtelen gorilla és Konieczni felhasználásával. És Konieczniből nem sok marad az állatban. Így született a kibernetikus gorilla, röviden Cy-Gor, az egyik legikonikusabb Spawn főgonosz. Cy-gor születése egy igazi Frankenstein történet, hátborzongató. Aztán nagylábnak nézik, miközben elfalatozgat néhány vadászkutyát.

Cy-gor végül Spawnnal is találkozik, sőt, még a borzalmas múltja is kiderül. Ennek köszönhető, hogy egy bizonyos szinten Al és közte valamiféle förtelmes kapocs alakult ki. Cy-gor nem csak a Spawn fősodorjában, de a Hellspawn történetben is szerepelt.

És most már a polcra is tehetjük egy ultragiga megafigura alakjában. az új Cy-gor szerintem az utóbbi idők legkidolgozottabb Mcfarlane figurája. A figura 12 inch körüli, és dobozában 1340 grammot nyom. Ebben aztán van anyag.

img_20220330_191904.jpgCy-gor egy talppal érkezik, más kiegészítő nem jár hozzá. Viszont hatalmas pozitívum a mozgathatósága. Igazából nem tudtam elképzelni, hogy ilyen sok mozgathatósági pontja van. Ami még meglepett, az a „gömbcsuklós” megoldás, amivel a különböző testrészei mozgathatóak. A nyaka, a karjai vállból, a könyökei, csuklói, a dereka, a lábai, még a talpa is külön mozoghat. Emellett szépen be is állítható, nem csuklik össze. A mozgathatósági pontok pont ennek a megoldásnak hála, majdhogynem láthatatlanok a figurán.

A dobozáról annyit, hogy a magilla első képregényes megjelenése került az oldalára, a hátlapjára pedig egy beállított kép róla. Szerintem nagyon pofás, igényes, gyűjtői cucc lett ez.

Szóval ajánlom minden Spawn rajongónak, és nem csak a figurát, hanem a Cy-gor szereplésével készült történeteket is.

A figurát ezúttal Nyitrai Dávidtól szereztem be, akinek a weboldalán (davescomicshop.com) akár más gyűjtői finomságokat is megtaláltok, nem csak figukat, de képregényeket is. Dáviddal messengeren is szoktunk tárgyalni, rugalmas, jó árai vannak, és még ajándékot is ad a rendelésedhez.

A figuráról lőttem pár képet, meg a képregényből is rakok fel párat. Érdemes belenézni a galériába.

Bélu voltam, sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr2417793475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása