Hétköznapi Geekságok

Diabolik képregények a köbön

2022. október 08. - Kalmár Tibi

Három az egyben poszt. Legszívesebben a bragging lenne az első, de az önzést hagyjuk meg másoknak. Illetve: a Diabolikról már többször is írtunk, a bemutatót-bevezetőt megspórolom.

diabolik-16-01-768x1082.jpg

diabolik-17-01-768x1082.jpg

Bár még a nyár elején jelent meg a két új Diabolik kötet, de az olvasás-írás restancia továbbra sem elhanyagolható. A két kötet a "Nincs menekvés" (No. 16) és az "Ismeretlen tettesek" (No. 17). Ahogy azt megszokhattuk, ha párban jönnek a kötetek, valamilyen összefüggés van köztük, leginkább tematikájukat illetően. Természetesen nem szeretnénk lelőni semmilyen csattanót, csak óvatosan közelítjük meg a történéseket. A "Nincs menekvés"-ben Diabolik és Eva egy gazdag látogatóra akarnak lecsapni. Ez nem új. Viszont akció közben felfigyel rájuk egy hölgy, aki azonnal felismeri a lehetőséget. A gyors pénzszerzési lehetőséget. Csapdába ejtheti egy hétköznapi ember a mestertolvajt? Előfordulhat... Az "Ismeretlen tettesek" története több csavart is tartalmaz. Itt is a hétköznapi emberek próbálkoznak nagyot szakítani, de egy idő után már nem tiszta, hogy ők vagy Diabolik vagy esetleg valaki más volt az elkövető? Remekül összerakott történet mindkettő, van bennük újraolvasási potenciál.

diabolik-extra-3-a-remulet-kiralya-borito-768x1091.jpg

diabolik_extra_3.jpg

Diabolik hamarosan hatvan lesz, november elsején. Ezt a hazai kiadója, az Anagram Comics is megünnepli. Így vehetjük kezünkbe a harmadik Diabolik Extra kötetet (tudjátok, ezek az extrán nagyméretűek), ami a legelső epizódot tartalmazza, korszerű feldolgozásban. Ez az a történet, ami az azt követő évtizedek, kiadványok, filmek, figurák, rajongások alapja, tehát - ahogy mondani szoktam - kihagyhatatlan! Szokás szerint ez a krimi nem egy kiragadott sztori egy hosszú sorból, hanem önállóan is működő, kerek egység, így kóstolónak is megfelel, ha valaki ismerkedne ezzel a világgal. Először az október kilencedikei - holnapi! - képregénybörzén lesz kapható, utána a szokásos helyekről is. Én inkább a kiadót ajánlanám, több okból is. ;) https://www.anagramcomics.hu/

És a végén az öröm/dicsekvés. Én "kicsit" későn kezdtem el a hazai Diabolik olvasását, csak az első Extra kötet után. Azóta sincs megállás, viszont az első kötetek már nem kaphatók, újranyomás nem lesz. Jött a "Fekete gyűjtemény", amely első kötete nagyjából tartalmazza az elejét, ráadásul nagyon szépek is. Meg az Extrák, amiből ugye már három is van/lesz. De ha nincsenek meg az első kötetek, az szomorú. És egyszer csak valaki eladósorba dobta a sorozat elejét, tökéletes állapotban. Tulajdonképpen egy olvasás sem látszik rajtuk. Az áruk pedig... Én duplájáért sem adtam volna. Szóval teljes a gyűjtemény, boldogság van, és végre nem csak a szám jár (vagyis a kezem a billentyűzeten), hanem úgy "evangelizálok", hogy az összes hazai megjelenést ismerem. Muszáj volt ezt is megosztanom. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr3417946690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása