Hétköznapi Geekságok

Shelly képregény (Bélu szemével)

2022. november 08. - Gubán Bélu

img_20221025_193813.jpgMachinek Miklós néha rajzol egy olyat, hogy leszakad a pofánk. Nyomon követem az McomicArt oldalát, és rendre elámulok, miket sikerül rittyentenie. Egy Dredd print, amit anno firkált, meg kikörömlakkozott, nálam landolt. Elég baba az is, de ezúttal egy saját gyártású képregény és a hozzá járó print árával könnyítette meg a pénztárcánkat. Ez a Shelly.

Nem tudtam, hogy mibe vágok bele a Shelly elolvasásával. Néhány rajzot már láthattunk belőle. Egy szép kislány vigyorog a képeken, McFarlane stílusát idézi, azt a stílust, amikor még rajzolt, és nem csak harácsolt a majdnem elkészülő filmjére.

Na de hogy a képregényről is essen néhány szó. A képregény egy szép TPB. Nagyon szépen jönnek át a rajzok ebben a megvalósításban, ezen a szép fényes, vastag papíron. Az átlagoshoz képest dupla vastagságú.

A rajzok tényleg nagyon McFarlanet idézik, de ezt dicséretnek szánom ezúttal is. Egyszerűen nem tudtam elvonatkoztatni ettől. Tényleg nagyon igényesek, kidolgozottak, a hátterekkel is foglalkozott a művész úr.

img_20221025_193904.jpgAz egésszel csak annyi a problémám, hogy pont azok nem fogják soha a büdös életben elolvasni, akiknek szól ez a képregény. A története nagyon hétköznapi szituációt taglal, mégis egyfajta túlvilági, misztikus réteggel. Egyrészt a munkámból kifolyólag érintett meg a sztori (büntetőjogász lennék főképpen), másrészt érző emberi lény.

Igazából az egésznek annyi a mondanivalója az én szemszögemből, hogy minden cselekedetünknek megvannak a következményei, és nincs sors, csak rossz döntések, és azok következményei.

A történetet nem akarom elspoilerezni, ha privátban valakit érdekel, dobjon egy messengert a Geekságoknak, igyekszem hamar válaszolni.

Ezt a képregényt mutogatni, oktatni kellene. A mondanivalója egyfajta általános műveltség kellene, hogy legyen. A rajzstílusa nagyon fogyaszthatóvá teszi ezt az egész, kemény mondanivalót, ami egyesek számára egyértelmű, mások meg nagy ívben leszarják.

Ahogy egy tanult kolléga jegyezte meg a képregényről: „Gyerekek! Elolvastam, ez a komik MEGBASZ!”

Nem is írnék róla többet. Keressétek Machinek Miki oldalát, az McomicArt-ot,  meg vegyetek ilyen király képregényeket.

Nézzétek meg a képeket.

Bélu

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr2317962824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása