Hétköznapi Geekságok

25 éves a Reszkessetek betörők 3.

2022. december 12. - Gubán Bélu

nevtelen.jpgMár több, mint harminc éve nincs karácsony Kevin nélkül. Sőt, mára a Reszkessetek betörők első három része a Karácsony minden napját képes bearanyozni. Annak mindenképpen, aki szereti. Ma a sorozat harmadik részét hoztam el nektek, ami éppen ma lett 25 éves.

A filmek mind egy sémára épülnek. Adott egy furfangos kis ördögfióka, aki véletlenül egyedül marad otthon. Valamiért pont őt pécézik ki az aktuális rossz bácsik (néni), be akarnak jutni a házába, és mivel ő egy kis pszichopata állat, módszeresen megkínozza őket.

A harmadik film elején néhány rosszarcú úriember és egy kevésbé rosszarcú hölgy sikeresen elcsakliznak egy mikrocsipet, ami a légierő tulajdona, és terroristáknak szeretnék eladni. Szóval elég idióták ahhoz, hogy a táskájukat összecseréljék egy idős hölgyével. Az összecserélt táskában egy csempészéshez használt kisautó van, míg a nénijében kenyér. Nem egy minőségi csere történt tehát, bár mai árak mellett megfontolandó.

3.jpgAz idős néni a nyolcéves Alex és családja szomszédja, és hazatérve, felismerve a cserét, a kisfiúnak adja hólapátolásért cserébe a távirányítós kisautót. És mit ad Isten? Alex épp otthon marad a rajta kiütött pörsenések, ismertebb nevükön, bárányhimlős kiütések miatt, miközben családja mindenütt van, csak nem otthon.

A kis Alexre hárul tehát a feladat, hogy a négy gyilkos terroristával felvegye a kesztyűt, és szanaszét trancsírozza őket. Nyolcéveshez képest tisztában van rengeteg fizikai törvénnyel, tökéletes nyomolvasó és csapdaállító. Kevint valahogy mégsem tudja kenterbe verni.

A „betörőket” válogatott kínzásokkal boldogítja a kis Alex, amik közül akár egyetlen telitalálat azonnal a delikvens halálához vezetne, de a második rész is tartalmazott túlzásokat (emlékszünk a negyedikről ledobott téglákra? Kevin olyanokkal találta többször fejbe szegény Marvint és Harryt, azok mégis felkeltek).

maxresdefault_1.jpgNos, itt is van tetőről virágcserépledobás, majd dupla leszúrt rittbergerrel pöcegödörbe fejelés, villamosszékáltali halál, szétfűrészelt korlátok miatti hanyatt esés, WD40-el pofánfújás, fűnyírós hajigazítás, másodikról tranbulinra, majd onnan a jeges vízbe zuhanás, boksz kesztyűvel és pajszerrel tökönverés, súlyzókkal és szekrénnyel fejen kólintás. Mind-mind nyakkitörő mutatvány, a terroristák legnagyobb problémája pedig a kisgyereken bosszút állni, és megváltásként éri őket, amikor végre lecsap rájuk az FBI.

Hogy ez sok? Egyáltalán nem. Akárhányszor leadják, az igazi rajongók megnézik ezt is. Nekünk ez is egy kedvenc az első két rész mellett.

A filmben a „nagyobb nevek közül” Alex D. Linz-en kívül (ő a kilencvenes évek végén elég sok családi vígjátékban, sorozatban szerepelt) Scarlett Johanssont emelném ki, aki az aggódó nővért alakította, és hírneve mára meghaladja az enyémet is. Neil Flynn is megfordult a filmben, zsaru szerepben, őt a Dokikból (Scrubs), és az Anyám borogass/Semmi közepén/Családom és egyéb emberfajták (The middle) című sorozatból is ismerhetjük.

Szóval, ha bárki elfelejtette volna, hogy létezik: Reszkessetek Betörők 3., és 25 éves.

Bélu voltam. Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr1017997814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása