Hétköznapi Geekságok

Béla Marvel olvasónaplója 1. - Pókember: Hazatérés

2023. január 05. - Gubán Bélu

clean.jpgNehéz a geek élete, mivel minden is kell, így egyre kevesebb hely van a polcon. Amikor elindult a Nagy Marvel Képregénygyűjtemény itthon, elkövettem egy hibát. Előfizettem rá. Ez főként azért volt hiba, mert minden hónapban fixen volt két kötet képregény, ami jött, a másik ok marha egyszerű: sok kötet nem igazán érintett meg. Így a gerinckép az nálam erőteljesen hiányos.

Megjegyzendő, hogy ami jelenleg a polcon van (kb. 40 darab maradt meg a sorból) azok vagy azért vannak ott, mert még nem olvastam őket, vagy, mert igen, és bejöttek. Jelenleg most valami Nagy Pókember és Bosszú Angyalai Képregénygyűjteményként tudnám leírni.

Most viszont elejét veszem a kétségnek, és ami megvan, jól elolvasom sorban, és egy rövid beszámolót írok róla. Szóval ez valamiféle új szekció lesz a blogon. Következik Bécike olvasónaplója, a Pókember – Hazatérés című kötetről, ami az Amazing Spider-man (2. széria) 30-35. számait tartalmazza.

A leírhatatlan és kimondhatatlan nevű J. Michael (eddig még megy) Straczynski (na ugye) írta, és az elég megosztónak számító John Romita Jr. rajzolta a képregényt. A történet szerintem teljesen rendben van, és a rajzok? Nos, Romita Jr. nekem alapvetően a tűrhető kategóriába tartozik, rajzai többségében tetszenek, de néhol, ahol elfelejtette kiradírozni a segédvonalakat, azok tényleg gázak.

A Pókember – Hazatérésnek semmi köze a filmhez. Pókit éppen elhagyja MJ, ezért nagyon depis, és ez a legrosszabb alkalom, hogy megtalálja Morlun, a mindannyiunk által ismert interdimenzionális vámpír. Ez a történet adja Morlun első megjelenését, aztán kapunk még belőle többet. Úgy jár, mint Batman, ő is visszatér, csak nála feltenném a kérdést: miért?

73189cde79a6dabde956c6140f2ce826.jpgMorlun összességében egy jól kitalált, és marha egyszerű alak. Totemekre vadászó energiavámpír. Ennyi elég is lenne belőle, de sajnos a Pókverzum visszahozza, és a Másik című (önálló? nem emlékszem) történetben is ő a főgonosz, de a Másikért nem kár, mert az egy nagyon másmilyen történet. A Pókverzum fullba nyomta a kretént, és felejtsük is inkább el.

Viszont üdítően hat egy rejtélyes alak, Ezékiel jelenléte, akinek hasonló képességei vannak, mint Peternek, csak vénebb. Ő meg akarja menteni Pókembert, és rengeteg infót szolgáltat erről a misztikus pókerő felfogásról.

Ez a Straczynski történet egy pörgős cucc, a végén egy jó csattanóval. Morlun vadászik a Pókra, mert ő egy úgynevezett totem, ami valamiféle univerzális erő hordozója. Kicsit maszlag, tovább gondolja a tyúk, vagy a tojás volt előbb kérdéskört.

Egy jó háromnegyed óra alatt elolvasható történet, rengeteg akcióval, kevés felesleges körrel, és ahogy mondtam, a végén egy csattanóval. 22 éves már a sztori, jó, hogy magyarul is olvashatjuk így egyben (már másodszor, de lehet, többedszer jelenik meg itthon, korábban a Panini Pókember sorában is olvasható volt).

Bélu voltam, sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr4317999252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2023.01.06. 10:08:55

nem hogy nem szerettem sose, de kimondottan utáltam mindig is ahogy jr rajzol.
így ez a történet se tudott megfogni igazán, pedig olvastam direkt többször is, tudván, hogy velem van a baj.
süti beállítások módosítása