Hétköznapi Geekságok

Spawn Istenölő - A Tél királya

2023. január 15. - Gubán Bélu

img_20230103_170825_985.jpgAz Istenölő Spawn első kötete egy önállóan is teljes értékűnek számító történetet tartalmazott, összességében nézve nem igényelt folytatást. A vége teljes katarzis, nem egy szószátyár kötet, viszont ennek ellenére mégis mély tartalommal bírt és katartikus lezárást kapott.

Bairn története mégis kapott egy folytatást. Brian Holguin írta ezt is, a rajzokon Philip Tan dolgozott, kihúzóként még vagy öten működtek közre. Ennyiből lejön, hogy egy igen összetett munka ez az Istenölő. Az első rész történetét és festői rajzait nehéz lett volna überelni, viszont sikerült megközelíteni.

Ez a kötet teljesen más, mint elődje, mégis szórakoztató. Nem köpi szemen a karaktereit, tisztelettel bánik velük, és az olvasóval is. Sokkal több benne az olvasnivaló, viszont cseppet sem unalmas. Brian Holguin eddig is az egyik kedvenc Spawn íróm volt, és ezzel is csak erősítette az ingeremet arra, hogy oltárt állítsak neki a szoba egyik sarkában, csak Biankának valószínűleg ez nem tetszene.

img_20230103_132108.jpgAz első kötettel ellentétben a második rész nem kapott lezárásként is értelmezhető véget, és én még olvastam is volna tovább. Megszerettem a karaktereket, Bairn is jobban bemutatásra került, és a társául szegődött csínytevő Dromo humoros megnyilvánulásai is tetszettek. Nem tolja a pofánkba a direkt humort, csak finoman van adagolva, sokszor kicsit szituációsra sikeredve, de az ilyet is szeretem.

A cselekményről spoilermentesen nem sokat lehet elárulni. Spawn rámegy a kardjával a Tél királyára, aki kannibál, meg még pár istennel is összetűzésbe keveredik. Kő kövön nem marad, annyi szent. Folyik a vér, repkednek a testrészek, csihi-puhi és csatazaj. Súlyában nagyon közelít az Armageddonhoz.

Tetszett, na. Szerintem a legkomplexebb Spawn kötet, nem ismétli önmagát, lerí róla, az alkotók is élvezték, hogy Spawn-t írhatnak-rajzolhatnak.

img_20230103_133906.jpgA képregény összetett mitológiájából is kapunk ízelítőt, meg az alkotók vázlataiból. A kötet ismét gyönyörű keményfedeles kivitel, fényes papíron. Breitenbaumer László for President. Vagy valami ilyesmi.

Bélu voltam, sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr5818017566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása