Hétköznapi Geekságok

Dark Justice - Dominion képregénybemutató

2023. február 17. - Gubán Bélu

img_20221229_194617.jpgRég volt már Dredd bíró, és most se lesz. Viszont a 2000AD Kiadó egyik kabalafiguráját hoztam el ma nektek. Ő Judge Death, a képregény címe pedig: Dark Justice – Dominion (írta: John Wagner, rajzolta: Nick Percival, eredeti megjelenés: 2017.)

Korábban a Dark Justice képregény végén Halál bírót és brancsát kiizélték az űrbe, mint azt a bizonyos macskát, és „holtan” lebegnek társaival boldogan. Nem sokáig. Egy arra járó telepes űrhajó felfigyel a testekre, és mit ad Isten? Beengedik őket a hajóra, hogy jókat lakmározzanak belőlük. Az űrben senki sem hallja a sikoltásod ugye, így egy közeli telepes bolygón szállnak le, hátha ott majd valaki mégis meghallja.

Halál bíró, Tűz és Mortis alakot váltanak, és beveszik magukat Dominion Citybe, ahol hamarosan pokoli bulit csapnak. Egy telepescsaj szemszögéből látjuk a pusztítást, aki hol menekül, hol kómában van pár napig, és amire felébred, már majdnem vége mindennek. Mivel ami halott, azt nem tudod megölni, Halál bíró győzedelmeskedik a telepesbolygó felett.

img_20221229_194124.jpgA képregény nem John Wagner legjobb munkája, viszont elég sok poén van benne elrejtve. Halál bíró és brancsa nagyon laza, amikor a halálos ítéleteket osztják ki sorban (az ő szemszögükből az élet maga a bűn). Van egy perverz atmoszférája az egésznek.

Ehhez a fotorealisztikus rajzok is hozzátesznek, amikből néhányat mellékelek a bejegyzéshez. Szerintem több, mint rendben vannak. Percival rajzai nagyon illenek ehhez a zombis trancsírhoz.

Talán amit hiányolok az egészből, az a fordulat. Nyilvánvaló, hogy Halál bíró egy halhatatlan karakter, viszont már kicsit túl van tolva. Ez a természetfeletti erejű lény legyőzhetetlen. Dredd bravúrosan elintézi sokszor Anderson bíróval karöltve, viszont akárhol máshol megjelenik, ott kő kövön nem marad. Az igazságot kiszolgáltatják, mindenki meghal.

És az is furcsa nekem, hogy egy ilyen erejű lény miért teremt magának zombi hadsereget, hogy a többi embert levadássza. Hacsak nem puszta szórakozásból, erre azért több minden utal a képregényben, de lehet, csak belemagyarázom, mert túl jónak akarom ezt látni.

Összességében egy ritka beteg képregény, rengeteg vérrel, horrorral, zombikkal, trancsírral, ezért ez csak 18 éven felülieknek ajánlott.

img_20221229_194315.jpgMajdnem elfelejtettem a legjobb részt. A képregény végén Percival vázlatait is láthatjuk, ahogy csak úgy „firkálgatott”, és mellérakták a kész rajzokat. Egyszerűen zseniálisan néznek ki ezek, és nagyon jó látni, hogy lesz egy ilyen nyers rajzból egy, mondjuk ki, kész mestermű. Ide is rakom a kedvencemet, a szkafanderben visszacsillanó Halál bíró rajzot.

Bélu voltam, sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr8918013304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása